Douchen op een huidvriendelijke manier

Heerlijk om tijdens deze koude dagen lekker lang te gaan douchen. Toch is douchen niet altijd even goed voor je huid. Zo kan douchen ervoor zorgen dat jouw huid gaat uitdrogen. Veel producten zorgen er voor dat jouw huid kan uitdrogen. Maar hoe kun jij nou het beste douchen en ondertussen voor je huid zorgen? 

Niet iedere dag douchen 

Als je dit hoort denk je waarschijnlijk; ‘dat is echt niet fris!’. Van niet iedere dag douchen ga je toch stinken? Toch is dit een stuk beter voor je huid omdat die dan een stuk minder uitdroogt. 

Temperatuur 

Om beter voor je huid te zorgen kun je het beste niet al te warm douchen. De aanbevolen temperatuur is dan ook tussen de 35 en 37 graden. Kouder mag ook altijd! 

Gebruik goede zeep 

Heb jij na het douchen heel erg last van een droge huid? Maak dan gebruik van een goede zeep. Maar wat kan je nou beter gebruiken onder de douche, een stuk zeep of douchegel? In douchegel zit een hoop water. In zeep zit dat nauwelijks. Zeep bestaat uit vet en loog. De zeep is van nature alkalisch en daardoor antibacterieel. Een stuk zeep is een stuk beter voor de huid, maar maak dan wel echt gebruik van natuurlijk zeep. Die zeep bestaat voor het grootste gedeelte uit plantaardige ingrediënten. 

Zorg er wel voor dat je de zeep in een bakje legt waar het kan drogen. Door het in een bakje te leggen voorkom je dat bacteriën zich kunnen gaan ontwikkelen. 

Gebruik crème 

Na het douchen, als je huid nog een beetje vochtig is, kan je je huid insmeren met een beschermende zalf of crème. Maak bij voorkeur gebruik van hypoallergeen en producten speciaal voor een droge huid.   

Afdrogen 

Zorg er na het douchen voor dat je je lichaam goed afdroogt. Doe dit dan erg grondig. Vergeet ook ruimtes zoals tussen je tenen niet. Als je dit niet doet kan je namelijk een schimmelinfectie oplopen.  

Sharing is caring