Gezondheidsvoordelen van een echte kerstboom

Haal de kerstballen, lichtjes en slingers maar weer uit de kasten. Sinterklaas is net het land uit maar het aftellen naar de feestdagen is alweer begonnen. Sommige mensen hebben de boom zelfs al staan. Kies jij dit jaar voor een echte of een neppe boom. Ben je nog in twijfel? Dit zijn de gezondheidsvoordelen van een echte kerstboom. 

Stress 

Heb jij tijdens de feestdagen last van stress? Dan kan een echt kerstboom zorgen voor extra rust. Een echte kerstboom zorgt namelijk voor een heerlijke frisse dennengeur in huis. Link jij deze geur ook aan kerst? De geur helpt niet alleen tegen stress maar ook tegen vermoeidheid en een grieperig gevoel. Terpenen, kamfeen en alfa-pineen zorgen onder andere voor deze heerlijke dennengeur van de boom. Deze stoffen worden al eeuwen gebruikt tegen verschillende klachten. Ook zou alfa-pineen helpen je slaap te verbeteren en een helpen angstgevoelens te minderen. 

Rust 

Echte kerstbomen bevatten veel verschillende stoffen. Limoneen, kamfeen en alfa-fellandreen werken kalmerend. Ze zorgen er dus voor dat je de kerstdagen ontspannen door komt. De feestdagen kunnen zorgen voor stress. Ervaar je een gespannen gevoel? Ga dan dus naast de kerstboom zitten en adem eens goed in en uit.  

Zo heb je lang plezier van je boom 

  • Koop een kerstboom met kluit, vaak zitten deze in een pot. Je kan deze na de feestdagen dan terug planten.  
  • Zet de boom niet naast de verwarming, hierdoor droogt de boom uit. 
  • Geef de boom twee keer per week water.  

Ziek tijdens kerst 

Een echt kerstboom heeft veel voordelen voor de gezondheid. Ben je altijd ziek rond de kerst? Heb je last van jeukende ogen, een grieperig gevoel en benauwdheid? Dan kan het zijn dat het niet aan de verandering van het seizoen ligt, maar dat je allergisch bent voor de kerstboom.   

Sharing is caring