Puistjes: dit zegt de plek over je gezondheid

Puistjes zijn vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Maar ze vertellen je vaak iets over je gezondheid. Ze kunnen je wat vertellen over onderliggende gezondheidsproblemen. Wat zegt de plek waarop je puistjes zitten? Je leest er alles over.  

Voorhoofd 

Puistjes op je voorhoofd kunnen te maken hebben met verteringsproblemen, problemen met je dunne darm, je lever, stress, onregelmatige slaap of ongezonde voeding. Maar ook je favoriete haarproducten kunnen een boosdoener zijn. Restjes van de producten zorgen voor verstopte poriën. Zorg dat je ten minste zeven uur slaapt per nacht, drink minimaal 1.5 liter water en let op wat je eet om te kijken of een bepaald type voeding invloed heeft op je huid.  

Wenkbrauwen of slapen 

Een vervelende plek om puistje te hebben want, deze doen vaak pijn. Deze plek kan duiden op een verminderde bloedsomloop, te veel vet en bewerkt eten of alcohol. Ook hier is het belangrijk om op te letten wat je eet en dat je voldoende water drinkt. Ook kan je uitproberen alcohol even te laten staan. Puistjes op deze plek kan duiden op een onrustige lever.  

Neus 

Acne op je neus kan te maken hebben met een ongezonde voeding maar ook problemen met je darmen zoals constipatie en een opgeblazen gevoel. Voldoende vitamine B, minder zout en het masseren van de huid rondom de neus kunnen helpen. Was de handen uiteraard goed voordat je gaat masseren.  

Wangen  

Heb je puistjes op de wangen dan heeft dit te maken met je longen of lever. Rook je? Dan kan dit zomaar de oorzaak zijn van de puistjes. Vermijd stress, te grote porties eten en vieze voorwerpen. Denk aan mobiele telefoons, je kussensloop en make-up kwasten. Houd dus de items die in contact komen met je huid goed schoon.  

Lippen 

Acne op deze plek kan te maken hebben met je darmen. Heb je de laatste tijd veel pittig en gefrituurd eten genuttigd? Verhoog dan de inname van vezels. Groenten en fruit doen wonderen voor je huid!  

Kin 

Puistjes op de kin hebben te maken met hormonen. Vaak verschijnen de puistjes als je bijna ongesteld moet worden of rond de eisprong. De pil of andere anticonceptie met hormonen kan ook de oorzaak zijn. Houd ook je handen goed schoon en probeer je gezicht zo min mogelijk aan het raken.  

Sharing is caring