Manieren om je buikpijn tegen te gaan

Van buikpijn en buikkrampen heeft iedereen wel eens last en het kan vaak je dagelijks leven op een nare manier beïnvloeden. Wil jij weten welke manieren je kan toepassen om buikpijn tegen te gaan? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.  

Je buik warmhouden 

Een goede manier om je buikpijn tegen te gaan is om je buik warm te houden. Dit kan door een lekkere warme douche te nemen of een warme kruik tegen je buikstreek aan te houden. Maar waarom is dit een goede manier om je buikpijn tegen te gaan? Dit komt omdat je spieren namelijk ontspannen door de warmte, waardoor de buikkrampen minder pijn zullen gaan doen.  

Een glas Cola drinken 

Is het nou een fabel of is het echt waar? Cola drinken wanneer je buikpijn hebt. Het is dus echt waar… een glaasje cola drinken helpt alleen maar bij buikpijn die door een slechte vertering wordt gecreëerd. In Cola zitten namelijk stoffen die ervoor zorgen dat de vertering sneller op gang komt, waardoor je verlichting kan krijgen bij jouw buikkrampen.  

Wandelen na eten 

Buikpijn na het eten is een van de meest voorkomende problemen. Een goede manier om je buikpijn hierdoor te verminderen is om een stukje te gaan wandelen na een goede maaltijd. Want als je in beweging blijft stimuleer je je spijsvertering en hierdoor kan je sneller je darmklachten makkelijk voorkomen.  

Ongezond eten 

buikpijn en maagkrampen kunnen worden gecreëerd door een ongezond eetpatroon. In ongezond eten zitten weinig of zelfs geen goede vitamines of vetten, waardoor het sneller kan zorgen voor een verstopping. Vele suikers eten brengt je darmen uit balans. Het is daarom erg van belang om iedere dag een bepaalde hoeveelheid aan fruit en groente te eten.  

Stress 

Stress is een grote stoorfactor als het gaat om buikpijn en buikkrampen. Als je gestrest bent kunnen de spanningen naar je buikstreek gaan, waardoor buikkrampen hiervan de gevolgen van zijn. Probeer daarom te ontspannen, wanneer je buikpijn krijgt door stress. Ga de stress bijvoorbeeld tegen door genoeg te ontspannen en genoeg rust in te lassen om helemaal even bij te komen.  

Voedselallergie  

Wanneer je niet kan achterhalen waardoor jij elke keer buikpijn en buikkrampen krijgt is het misschien handig om je te laten testen op een voedselallergie. Dit probleem komt namelijk best vaak voor. Dit kan zijn een lactose-intolerantie, tarwe allergie, pinda allergie, etc. Neem voor de zekerheid contact op met de huisarts als je hierover niet zeker bent.  

Sharing is caring