Gebonden champignonsoep

Ingrediënten 

  • 1 fijngesneden ui 
  • 1 el Garlic Heaven kruidenmix van Green Gypsy 
  • 500 gr gesneden champignons (je kunt hier de champignons voor gebruiken die je zelf wil) 
  • 40 gr boter 
  • 50 gr bloem 
  • 800 ml groentebouillon  
  • 150 ml kookroom 
  • Paar stengels bieslook (optioneel) 

Bereidingswijze 

Doe de fijngesneden ui in een soeppan met een scheutje olie. Is de uit bijna glazig? Dan voeg je hier de Garlic kruidenmix van Green Gypsy en de champignons aan toe. 

Je voegt de boter toe als het meeste vocht uit de champignons is. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe.  

Roer alles goed oor en bak de bloem een minuutje mee. 

Na het roeren doe je de bouillon erbij en roer je alles weer goed door. Zorg dat het een mooie, romige substantie wordt. 

Schenk aan het einde de room erbij, verwant het nog even kort. Je kan het eventueel nog garneren met bieslook.  

Sharing is caring