Clean beauty

Er gaat steeds meer aandacht uit naar het klimaat en de duurzaamheid begint steeds meer toe te nemen. Zo wordt er ook steeds bewuster gekeken naar de producten die wij op onze huid smeren. Het wordt op een natuurlijke manier gedaan dat niet slecht is voor het milieu en tegelijkertijd goed is voor ons lichaam. Er wordt dan ook steeds vaker gesproken over ‘clean beauty’, Maar wat is clean beauty precies? Wij leggen het je uit. 

Wat is clean beauty? 

Bij clean beauty draait het vooral om minimalisme. Dat betekent dat er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Dit is dan gelijk ook een belangrijk verschil met gecertificeerde natuurlijke beauty. Hier wordt dan namelijk gebruik gemaakt van vooral plantaardige en natuurlijke ingrediënten.  

Dierproefvrij 

Sinds 2013 is het verboden in Europa om cosmeticaproducten te testen op dieren.  Er zijn nog wel wat landen waar ze verplicht zijn om die producten te testen op dieren, voordat ze het op de markt mogen brengen. Bij clean beauty kan je er in ieder geval vanuit gaat dat het allemaal dierproefvrij is. 

Is het vegan of niet? 

Clean beauty zijn niet perse vegan. Wel wordt er geprobeerd om zo min mogelijk en als het mogelijk is helemaal geen ingrediënten te gebruiken van een dierlijke oorsprong. Wil je nou echt geen dierlijke ingrediënten in je product? Dan moet je goed op de verpakking kijken. Het is niet altijd even duidelijk wat nou de dierlijke producten zijn en daarom maken veel fabrikanten gebruik van een vegan logo.  

De toekomst 

Clean beauty wordt nog steeds verder ontwikkeld. Er is natuurlijk al een grote stap gezet, maar het kan dus allemaal nog verder ontwikkeld worden. Ze zullen zich ontwikkelen in de richting van duurzamere beauty. Zij willen bijvoorbeeld ethische sourcing, ecologische voetafdruk en biodiversiteit meer aandacht geven.  

Clean beauty is dus een heel mooi iets en weet zich nog steeds te ontwikkelen tot een grote term.  

Sharing is caring