Voor of tijdens je maaltijd drinken, wat is beter?

Vaak hoor je mensen zeggen dat je eigenlijk beter niet kan drinken bij het eten. En als je wel drinkt tijdens het eten kan je dan beter voor of na de maaltijd drinken? Wij hebben het voor jou uitgezocht. 

Voor het eten drinken 

Wanneer je bijvoorbeeld een glas water drinkt voordat je gaat eten vul je voor een gedeelte al je maag. Dit zorgt er dan voor dat je minder zal gaan eten. Een glas water drinken voor het eten kan er ook voor zorgen dat je slechter Ka gaan kauwen. De reden hiervan is dat je een hap makkelijker wegspoelt met een glas water. 

Tijdens het eten drinken 

Het drinken van water verminderd je zuurtegraad die door je maag wordt geproduceerd en voorkomt op die manier het opgeblazen gevoel in je maag. Het helpt ook nog eens bij je spijsvertering, het is dan wel belangrijk dat je kleine slokjes neemt en niet in één keer het hele glas leeg drinkt.  

Je kan dus wel gewoon drinken tijdens het eten, maar je moet wel uitkijken dat het drinken van een glas water de vervanging gaat worden voor goed kauwen. Neem dus een slok wanneer je mond leeg is. Het drinken van water kan er ook voor zorgen dat je niet te veel gaat eten. 

Sharing is caring