Droog haar in de winter

Ben je net terug van buiten staat je haar recht overeind als je binnenkomt in een warm huis met droge lucht. Het hebben van droog haar is niet heel fijn, want je haar is ontzettend kwetsbaar daardoor. Ben jij benieuwd wat je kan doen om je droge haar op de juiste manier te verzorgen lees dan snel verder.  

Droog haar 

Als je last hebt van droog haar dan is je haar erg kwetsbaar. Door het koude weer buiten en die warme droge lucht in huis wordt het er ook niet beter op. Droog haar heeft niet alleen een laag vetgehalte, maar ook een laag vochtgehalte. Een te lage talgvetproductie, beschadigde haarstructuur of temperatuur invloeden kunnen ervoor zorgen dat je droge haar krijgt.  

Maar dat niet alleen, ook je leeftijd kan invloed hebben op je droge haar. De talgvetproductie die wordt hormonaal aangestuurd, hierdoor kan je er zelf dus geen invloed op hebben. Zo speelt het soort shampoo dat je gebruikt, aantal wasbeurten, dieet en je haarstijl geen rol wanneer je haar droog begint te worden. Wel kan je je droge haar verzorgen.  

Tips voor je droge haar 

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je haar op de juiste manier zorgvuldig te verzorgen, zodat je je haar niet zal beschadigingen. Hieronder een aantal tips die je kan gebruiken om je droge haar te verzorgen. 

  • Was je haar niet met heet water, dat maakt je haar namelijk extra kwetsbaar. Je haren wassen met lauwwarm water is beter. 
  • Maak gebruik van een andere shampoo en conditioner speciaal voor droog haar. 
  • Masseer de shampoo in je haar en niet gaan wrijven.  
  • Bij het afdrogen van je haar moet je geen agressie gebruiken, maar het voorzichtig droogdeppen.  
  • Het is het beste om je haar natuurlijk op te laten drogen. Wanneer je daar geen tijd voor hebt en je gebruik maakt van een föhn is het de beste manier je föhn op de laagste temperatuur te zetten en niet te dicht bij je hoofdhuid te föhnen.  

Sharing is caring