De geneeskracht van dadels

Dadels, ze zijn niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Het is de perfect vervanging voor snoep. We vertellen je alles over de gezondheidsvoordelen van dadels.  

Vitaminen en mineralen 

Dadels bevatten veel vitamine, mineralen en fytonutriënten. Vooral vitamine B vind je veel in deze vrucht. Het bevat veel vitamine B6, zeker 19% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Eet je dus meerdere dadels op een dag, dan red je dit makkelijk.  

Maar vergeet vooral vitamine B5, vitamine A en foliumzuur niet. Ook zitten dadels boordevol met koper. Met maar liefst 40% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is dit een echte topper. 

Werking 

Naast de vitaminen en mineralen die ervoor zorgen dat deze vrucht erg gezond is, bevatten dadels ook fytonutriënten, waaronder tannines. Deze stof heeft ontstekingsremmende werkingen. Wil je je ogen gezond houden dan moet je ook vooral wat meer dadels snoepen. De stof zeaxanthine wordt door de ogen opgenomen en voorkomt leeftijd gerelateerde staar.  

Maar natuurlijk zijn er veel meer voordelen aan het eten van dadels. Deze werking hebben dadels nog meer: 

  • Omdat er zeaxanthine in zit, wat staar tegengaat, kan het blindheid voorkomen. 
  • Het werkt goed tegen constipatie doordat het veel vezels bevat. 
  • Behalve tegen verstopping werken dadels goed bij diarree doordat deze tropische boomvrucht veel kalium bevat. 
  • Dadels zijn gezond en het ideale voedsel om aan te sterken. 
  • Door de tanninen die dadels bevatten gaan ze ook ontstekingen tegen zoals bijvoorbeeld acne.  

Zo eet je meer dadels 

We verklapte het al eerder maar dadels zijn een heerlijk zoete snack. Met een vrucht zoals dadels heb je geen snoep meer nodig. Heerlijk om klein te snijden en te mengen met ander fruit voor een lekkere fruitsalade. Maar je kan ze ook zeker verwerken in een groene salade. Heerlijk in combinatie met noten en verschillende kaassoorten.  

Sharing is caring