Waarom dankbaarheid gelukkig maakt

Als jij dankbaar bent, ben je sneller gelukkig. Dankbaar zijn is een goede manier om je te blijven verbazen over de mooie en fijne dingen in het leven. Dit verbetert weer je humeur en je gezondheid. 

Het voelen van dankbaarheid 

Het voelen en zichtbaar laten zien van dankbaarheid is een makkelijke manier om je in een korte tijd gelukkig en minder gestrest te voelen. Als jij dagelijks op gaat schrijven waar jij dankbaar voor bent, zal je merken dat je een stuk positiever bent. Je kunt je zelfs een stuk gelukkiger voelen.  

Trainen van dankbaarheid 

Dankbaarheid wordt gelinkt aan geluk. Hoe meer dankbaarheid, hoe meer positieve emoties, fijnere relaties en een betere gezondheid jij zult ervaren. Als je beseft waar je dankbaar voor bent, leer je je aandacht te richten op wat je al hebt. Je kijkt niet naar de dingen die je mist. Probeer is wat vaker naar de positieve dingen in jouw leven te kijken. Je zult merken dat dit een stuk makkelijk gaat! 

Hoe kun je dankbaarheid oefenen? 

Niet iedereen denkt altijd even goed na over waar hij of zij dankbaar voor is. Om positiever door het leven te gaan is dit heel goed voor je. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet hoe je het beste kunt oefenen om na te denken waar je dankbaar voor bent. 

Schrijf een bedankbrief 

Schrijf een bedankbrief. Door het schrijven van een bedankbrief maak jij anderen gelukkig, maar ook jezelf. Je schrijft een brief aan iemand die een positieve invloed heeft op jou leven. Je kan deze aan iemand opsturen, maar ook voorlezen aan de persoon waar je het voor schrijft.  

Oefen elke dag 

Hoe meer jij bezig bent met hoe dankbaar jij bent voor dingen, hoe beter je hierin wordt. Je zult merken dat je een stuk positiever wordt.  

Houd een dagboek bij 

Schrijf iedere dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit hoeven zeker geen grote dingen te zijn. Sta ook stil bij de kleinere dingen in het leven. Denk bijvoorbeeld aan de zon die iedere dag schijnt, je lekkere kopje thee in de ochtend of dat je blij bent met de mensen om je heen. 

Mediteren 

Om meer na te kunnen denken over waar je dankbaar voor bent is het ook handig om te mediteren. Tijdens het mediteren leer je je te richten op het nu, in plaats van op de toekomst. Zo ben je sneller tevreden en minder onrustig.  

Sharing is caring