Waarom een dagje naar een museum gaan goed voor je is

Of jij nou een dagje gaat naar het Anne Frank huis of het Spoorwegmuseum gaat. Het is goed voor je lichaam en geest om tijd te spenderen in een museum. Zo kun je lekker ronddwalen in een museum en dat werkt erg ontspannend. 

Waarom gaan we als mensen naar een museum? 

1. Cognitieve ervaringen: Hierbij gaat het vooral om het groter maken van je kennis en inzicht. 

2. Introspectief ervaringen: Het verbeelden van andere tijden en plaatsen, of het denken over de betekenis van de gebeurtenissen. Zo is kamp Vught hier een voorbeeld van. 

3. Object ervaringen: Dit gaat vooral om het zien van zeldzame, kostbare of mooie dingen. 

4. Sociale ervaringen: Het gaat dan om de interactie met anderen of bijvoorbeeld het kijken naar kinderen die leren. 

Veel musea geven een combinatie van alle vier de type ervaringen. Toch heb je ene paar musea die echt gericht zijn op een bepaald ding. Zo kan jij voor je cognitieve ervaringen naar een wetenschapsmusea. 

Voordelen van een museumbezoek 

Wanneer jij een dagje naar een museum gaat heeft dit een aantal voordelen. Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet! 

Je raakt geïnspireerd 

In een museum kun je erg creatieve dingen tegenkomen, die jij misschien wel kunt meenemen in jou dagelijks leven. Zo kan een kunstmuseum je de creativiteit geven om zelf weer te beginnen met knutselen. Maar een museum kan jou ook anders laten nadenken over het leven. Zo kan een museum over de oorlog je meer doen beseffen hoe goed je het eigenlijk wel niet hebt. 

Slimmer worden 

Als je naar een museum gaat kun jij veel nieuwe en verschillende informatie opdoen. Je kunt kennis verwerven en tot nieuwe inzichten komen. Wanneer jij alle informatie weer een beetje in je opneemt word je weer een stukje slimmer. Je kan dus ontzettend veel leuke en interessante dingen leren in een museum. 

Ontspannen 

Een museumbezoek heeft een herstellende werking op mensen. Zo lopen een hoop mensen een stuk relaxter uit het museum. Wil even je dagelijkse drukte vergeten? Duik lekker een museum in en kom tot rust! 

Lijkt het jou nu leuk om naar een museum te gaan? Hou de social media van Fit at Home in de gaten! 

Sharing is caring