Manieren om meer groenten te eten

Dagelijks 200 gram groenten eten is soms een hele opgave. Zeker niet iedereen lukt het om deze hoeveelheid binnen te krijgen. Hoe zit dat bij jou? Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om aan deze dagelijkse hoeveelheid te komen. 

Soep 

Het is misschien erg voor de hand liggend. Het verwerken van groenten in een soep is erg makkelijk. Met een uitje, knoflook, wat kruiden en heel veel groenten maak je al snel een lekkere soep. Dit doe je in een handomdraai met jouw favorieten groenten. Lekker als lunch maar ook als avondeten. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Neem dan een kijkje bij onze recepten.   

Voeg een salade toe 

Heb je een maaltijd op de planning staan die niet zo gezond is? Voeg dan een salade toe. Dit kan heel simpel zijn. Zo krijg je al snel veel extra groenten binnen. Zo kan je genieten van een pizza en toch genoeg vitaminen binnenkrijgen. Bladgroenten zijn altijd een goed idee, je kan ze overal aan toevoegen. Voeg ze bijvoorbeeld toen aan je sandwich.  

Als snack 

Vergeet de koekjes als tussendoortje. Die geven je een flinke suikerdip. Eet groenten als snack. Zo verspreid je het meer over de dag. Zo kan je bijvoorbeeld wortel, komkommer en paprika heerlijk dippen in hoemoes! Gaucamole is ook een lekkere optie. Eet jij alleen groenten bij het avondeten dan is het misschien een idee om ook op andere momenten groenten te eten. 

Drink je groenten  

Moeite met het eten van extra groenten? Drink ze dan! Verwerk je favorieten groenten in een heerlijke groene juice of smoothie. Zo is appel, komkommer, spinazie en banaan een heerlijke combinatie. Een frisse smoothie met een zoete smaak door het fruit wat erin zit. Zo krijg je niet alleen groenten maar ook meteen fruit binnen, een win-win situatie.  

Extra toevoegen 

Kan je geen groenten meer zien? Of heb je er moeite mee, verwerk dan de extra groenten in bijvoorbeeld je pastasaus. Zo eet je ze makkelijk weg! 

Sharing is caring