Briesoep

Ingrediënten voor 2 personen

  • 175 gr brie 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 ui 
  • 500 ml bouillon 
  • Vleugje room 
  • 4 plakjes bacon 
  • Stokbrood met kruidenboter 

Bereidingswijze

Bak de bacon in een pan totdat het lekker krokant is. Als ze klaar zijn laat je ze even goed uitlekken. 2 plakjes bacon breek je in stukjes. Snipper dan de ui, de knoflook en haal de korst van de brie af en snijd die dan ook is stukjes. Bak ondertussen ook het stokbrood zoals staat beschreven op de verpakking. 

Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en na een tijdje ook de bouillon. Dit breng je aan de kook en voeg je iets later de brie toe. Dit laat je voorzichtig smelten, maar blijf ondertussen wel roeren.  

Nog een beetje room toevoegen en het stokbrood is plakjes snijden. De laatste 2 plakjes bacon kan je erbij leggen of versnipperen over de soep en genieten maar.  

Sharing is caring