Redenen waarom je wat vaker de fiets zou moeten pakken

Snel voor het gemak ga je toch met de bus of met de auto. Probeer is wat vaker met de fiets te gaan naar dingen waar je heen moet. Het sneller pakken van je fiets heeft namelijk een hoop voordelen. Wij hebben er wat voor jou op een rijtje gezet. 

Fietsen maakt gelukkig 

Het is wel duidelijk dat je van fietsen een stuk fitter wordt dan wanneer je met de auto gaat. Van fietsen word je dus ook nog eens gelukkiger. Fietsers zijn namelijk enthousiaster over hun vervoersmiddelen omdat ze fietsen als een gezonde, sportieve oefening zien. Het fietsen levert je niet alleen een goede conditie op, maar ook een betere weerstand. 

Gezond 

Fietsen is in het algemeen heel goed voor je gezondheid. Je verbrandt er niet alleen calorieën mee, het is ook nog is goed voor je hart. Als jij fiets, wordt de doorstroming van je bloed verbeterd, waarmee afvalstoffen sneller worden afgevoerd. 

Door het fietsen krijg jij meer energie. Je energielevel kan zelfs met 20 procent omhooggaan. Ook is fietsen mentaal goed voor je. Wanneer jij veel en regelmatig fietst, kan het ervoor zorgen dat jij minder stress ervaart.  

Natuur 

Als jij lekker buiten aan het fietsen bent, kun jij goed genieten van de natuur om je heen. Op de fiets beleef jij de vier seizoenen op zijn best. Als je nou ook nog eens geluk hebt met een mooie route door een natuurgebied, spot je misschien wel nog een mooi dier die je niet ziet met de auto of het openbaar vervoer.  

Goed voor het milieu 

Een fiets is goed voor het milieu. Als jij met de auto, motor, scooter of het openbaar vervoer gaat worden er allemaal schadelijke stoffen uitgestoten. Pak dus lekker de fiets! 

Je bespaart geld 

Als jij niet fietst, ga je waarschijnlijk met de auto of het openbaar vervoer. Dit kost een hoop geld. Je betaalt tenslotte dan voor de verzekering, de auto, benzine of voor een busrit. Een fiets hoef je in principe maar een keer aan te schaffen en dan gaat die een paar jaar mee. Aan het onderhoud ben je in het algemeen ook een stuk minder geld kwijt dan een auto. 

Sharing is caring