Wat zegt je slaaphouding over je relatie

De een houdt ervan om ver uit elkaar te liggen en de ander wil juist knuffelend in slaap vallen. Maar wat zegt jouw slaaphouding over je relatie? Wij hebben de meest voorkomende voor je uitgezocht.  

Taal van je lichaam 

Bij een prille relatie lig je graag lekker dicht bij elkaar en knuffel je veel. Wanneer je dit doet is dat een teken van geluk.  

Lepeltje, lepeltje  

Deze houding biedt voor beide partners een maximale psychologische nabijheid en hoeft dus niet per se een erotische betekenis te hebben.  

Omstrengeld slapen 

Met je gezichten naar elkaar is toch wel de meeste intieme slaaphouding. Deze houding komt vooral voor bij vurige en passionele relaties. Je bent gek op elkaar en wilt het liefste samensmelten. 

Koninklijke positie 

Een van de twee ligt hoger en de ander ligt met het hoofd op de schouder van de ander. Deze houding heeft te maken met het gevoel van bescherming en veiligheid.  

Liefdeswieg 

De een ligt op zijn rug en de ander op zijn buik. Deze houding is erg liefdevol. 

De cliffhanger 

Hier lig je ver uit elkaar met je rug naar elkaar toe. Deze houding gaat eigenlijk samen met woede, verdriet maar ook angst. Dit kan duiden op de behoefte om even alleen te zijn. 

Negatieve krab  

De een ligt op de rand van het bed en valt er bij uit en de ander claimt de rest van het bed. Dit is een uiting dat je de behoefte hebt om weg te vluchten van elkaar of van je relatie.  

Iedere slaaphouding zegt dus iets over je relatie. Maar er zijn dus veel meer opties van hoe mensen in bed liggen en wat dat dus kan zeggen over jouw relatie.  

Sharing is caring