Schoonheidsvoordelen van arganolie

Misschien ken je het wel, arganolie. Arganolie heeft een hoop voordelen voor je schoonheid. Zo kun je de olie gebruiken voor je haar, striae, je huid en zelfs voor je nagels. Maar wat is het nou precies en waarom is het goed voor zo veel verschillende dingen. 

Wat is arganolie? 

Je hebt veel verschillende soorten olie, maar arganolie is een bijzondere variant. Het is een milde, verzachtende olie die bijzondere krachten bevat. Je huid wordt beschermd tegen weer en wint door arganolie. Arganolie is een natuurlijk product. Het product heeft een bijzondere samenstelling dat een goed resultaat geeft aan je huid en haar.   

Voordelen voor het haar 

De arganolie is heel effectief in het herstellen van de glans van het haar. Als jij last hebt van droge punten, kun jij arganolie erin doen. Je kan het gebruiken bij allemaal verschillende haartypes. Heb jij krullen, stijl of heel pluizig haar? Je kan het altijd gebruiken. Ook wordt arganolie ook wel gebruikt bij mannen en vrouwen tegen haaruitval.  

Voordelen voor de huid 

Door de unieke eigenschappen van arganolie heeft het een hoop voordelen voor je huidverzorging. De olie heeft een hydraterend en herstellend effect wat je huid zacht en soepel maakt. Het helpt zelfs om huidveroudering tegen te gaan. Je kan het gebruiken op je gezicht maar ook op je lichaam. Arganolie heeft een positief effect op acne, eczeem en zelfs littekens. Je kan dus 1 soort olie voor veel verschillende dingen bij je huid al gebruiken. 

Voordelen voor de nagels 

Arganolie is goed voor je nagels. Dit is goed voor je nagels door de hoge concentratie Vitamine E. Dit kun je smeren op je nagels en je nagelriemen. Je nagels worden door het gebruiken sterker, harder en ze krijgen een natuurlijke en gezonde glans. Ook kunnen nagelproblemen voorkomen worden omdat arganolie een schimmelwerende werking heeft.  

Voorkomen van striae 

Als jij striae wilt voorkomen? Dan is het belangrijk dat je huid soepel en gehydrateerd blijft.  De zuren in de olie houden het vochtgehalte van de huid in balans. Door het gebruiken van de arganolie wordt je huid een stuk soepeler. Als je het gebruikt wanneer je zwanger bent, kan het je helpen om striae te voorkomen.  

Sharing is caring