Je slaaphouding en je mentale toestand

Je slaaphouding is niet zomaar je slaaphouding, want je slaaphouding zegt namelijk meer je dan je zou denken. Je slaaphouding zegt namelijk veel over je lichamelijke maar ook je mentale gezondheid. Wat het allemaal over je mentale toestand zegt hebben we voor je uitgezocht. 

Zijslapers 

Mensen die op hun zij slapen met de benen gedeeltelijk opgetrokken. Deze houding omschrijft het dagelijks leven. Ze zijn gezond, sociaal, zelfverzekerd en op emotioneel gebied erg stabiel. 

Foetushouding 

Mensen die in een ineengekrompen foetushouding liggen slapen en hun hoofd beschermen hebben vaak angststoornissen en zijn op zoek naar warmte en bescherming. 

Buikslapers 

Mensen die op hun buik slapen zijn over het algemeen gezond en hebben een sterk hart. Je hebt graag alles in eigen handen en neigen toch maar naar het perfectionisme. Wanneer je last hebt van je longen of cardiovasculaire krijgen het al snel benauwd in deze houding. 

Rugslapers 

Mensen die op hun buik slapen hebben een sterk karakter en staan eigenlijk open voor alles en iedereen. Veel mensen met rug- en nekklachten liggen in deze houding, maar wel met termijn, want het kan namelijk pijnlijk zijn. Wel is het zo dat deze houding een goede ondersteuning biedt aan je wervelkolom. 

De houding waarin je slaapt zegt dus meer over je mentale toestand dan je denkt zonder dat je het doorhebt.  

Sharing is caring