Komen vrouwen sneller aan dan mannen?

Je kijkt naar je eten en je hebt al het idee dat je er dikker van wordt. Iedereen heeft dit wel eens. Terwijl je ziet dat je partner heel veel kan eten zonder erover na te denken. Hoe oneerlijk is dit? 

Waarom komen vrouwen sneller aan dan mannen? 

Bij vrouwen worden in het algemeen voedingsstoffen veel makkelijker omgezet in vet dan bij mannen. Dit komt door hormonen en biologische factoren. Dit heeft te maken met het voortplantingssysteem van het lichaam. Zo kan wat extra vet bij je billen of heupen ervoor zorgen dat het eerder mogelijk is om zwanger te worden en de kinderen op de wereld te zetten.   

Vet opslaan 

Waarom vrouwen sneller aankomen dan mannen heeft alles te maken met de manier waarop je lichaam vet op opslaat. Dit komt door het feit dat het lichaam van de man meer bestaat uit botten en spieren dan dat van een vrouw. Bij mannen worden dus de calorieën die een man binnenkrijgt makkelijker verbrand en minder snel opgeslagen. 

Afvallen door te sporten 

In het algemeen komen vrouwen dus sneller aan dan mannen. Als vrouw zijnde wil je hier graag wat aan doen. Door wat vaker te gaan sporten denk je dit gelijk te hebben opgelost. el 

Helaas is niet zo. Vrouwen maken namelijk na het sporten een hongerhormoon aan. Als vrouw zijnde wil jij de verbrande calorieën compenseren met wat je voor je eten neemt na het sporten. Door dit hormoon draai je dus quitte en je verbrandt niet meer dan je tot je neemt. 

Stress 

Het gaat even wat minder goed met je mentaal. Je hebt last van stress, je kunt je eenzaam voelen of depressief. Genoeg redenen om als vrouw zijnde sneller te grijpen naar eten. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen sneller naar eten grijpen wanneer zij last hebben van negatieve gevoelens zoals stress.  

Sharing is caring