Droge huid onder je ogen

Een droge huid onder je ogen is een heel vervelend gevoel. De huid rond je huid is erg gevoelig en kwetsbaar. Dit maakt dat stukje huid vatbaar voor uitdroging. Maar wat zijn nou de oorzaken van die droge huid onder je ogen en wat kun je hieraan doen? 

Oorzaken van een droge huid onder je ogen 

Een droge huid komt vaak door de omgeving die verandert. Zo heb jij in de wintermaanden een drogere huid dan in de zomer. Heet water uit douches of baden helpen niet echt meer voor jou droge huid. Het warme water lost namelijk het beschermende vetlaagje van je huid op.  

Het hebben van stress is ook niet goed voor de droogheid van jouw huid. Dit kan namelijk eczeem veroorzaken, wat ook rond je ogen kan leiden tot een droge, schilferige huid.  

Wat kun je doen aan een droge huid onder je ogen? 

Theezakjes 

Doop twee groene theezakjes in koud water en laat ze een kwartier op je ogen rusten. Doe dit twee keer per dag. Dit is goed tegen een droge huid onder je ogen omdat in groene thee tannines en antioxidanten zitten. Die voorkomen de vorming van rimpels rond de ogen. Ook wordt de aanmaak van nieuwe cellen rond ogen meer gestimuleerd. Vandaar je minder droge ogen.  

Aloë Vera 

Breng aloë vera oog crème of-gel rond de ogen. Doe dit wel pas nadat je je huid goed hebt schoongemaakt. Zorg ervoor dat je de gel goed in masseert onder je ogen. Aloë vera stimuleert de cel vernieuwing van de huid en zorgt voor regeneratie van de huid. Aloë vera hydrateert de huid met zijn watergehalte. Het bevat veel vitaminen en mineralen die de oorzaak van uitdroging behandelen. 

Honing 

Breng een hele dunne laag honing aan rond je ogen. Spoel de honing na 10 minuten veel van je gezicht af. Dit kun je dagelijks doen totdat je het gewenste resultaat bereikt. Honing zit namelijk vol met allemaal vitaminen, mineralen, koolhydraten, antioxidanten en vele verbindingen die goed zijn voor je huid. Het kalmeert en hydrateert de huid. 

Vaseline 

Gebruik een klein beetje vaseline en masseer dit rond de ogen. Doe dit iedere avond voordat je gaat slapen. Vaseline sluit de huid af waardoor het vocht onder vaseline blijft zijn. Je zult zien dat je ogen er de volgende dag een stuk frisser uit zullen zien.  

Sharing is caring