Rijk aan geluk

Er zijn veel mensen die ervan dromen om rijk te zijn. Want de mensheid denkt dat geld gelukkig maakt. Maar is dit nou echt zo? En waardoor denken mensen dat geld gelukkig maakt.

Waarom denken mensen dit?

Uit onderzoek is er gebleken dat rijke mensen niet per se gelukkig zijn. Wel is gebleken dat zij zich gelukkiger voelen en gelukkiger zijn. Maar waarom is dit nou precies zo? Dat komt, omdat wanneer mensen zich gelukkiger voelen wanneer zij iets kunnen kopen, wat zij heel graag willen hebben. Ook wanneer mensen het geld hebben om leuke dingen te doen of naar leuke uitjes te gaan, maakt het de mens ook veel gelukkiger. Wanneer zij hier geen geld voor hebben worden mensen steeds ongelukkiger en hopen zij dat ze het liefst gewoon rijk waren om dit soort dingen wel te kunnen. Daarom denken mensen dat rijke mensen veel gelukkiger zijn, omdat zij wel dingen kunnen doen en kopen wat hun gelukkig maakt.

Niet gelukkig

Er zijn ook zeker rijke mensen op aarde die genoeg geld hebben, maar niet gelukkig zijn. Rijke mensen zijn harde werkers en hebben op den duur niet altijd tijd voor hun vrienden en familie of tijd voor zichzelf. Uiteindelijk merken de mensen met veel geld dat zij niemand meer hebben om hun ervaringen en rijkdom mee te delen en voelen zich eenzaam. Eenzaamheid is één van de grootste oorzaken waardoor de meeste rijke mensen ongelukkig zijn. Gezondheid is ook erg belangrijk in het gelukkig voelen. Door geen tijd meer te hebben voor jezelf en geen tijd meer voor jezelf te maken, omdat je alleen maar bezig bent met het meer verdienen van geld kan dit leiden tot ongelukkigheid.

Conclusie

Geld maakt dus niet elk persoon gelukkig, maar het maakt iemand wel gelukkiger. Niet alleen geld maakt een mens gelukkig. Ook fijne relaties en succes zijn allemaal belangrijke factoren die bijdragen aan het geluk van een mens.

Sharing is caring