Sporten met een sportbeha

Als je aan het sporten bent is het wel het meest comfortabel om gebruik te maken van een sportbeha. Het geeft je borsten goede ondersteuning en kan pijn in je borsten voorkomen. Wat is het effect van een sportbeha? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Het effect van een sportbeha 

Je borsten bestaan vooral uit klieren en ook samen met banden uit het bindweefsel. Die zitten vast aan een dieper gelegen borstspier. Je borsten zelf hebben geen spierweefsel. Wanneer je bijvoorbeeld een HIIT & Fit aan het doen bent ontstaat er veel druk- en trekkracht op je borstweefsel en je huidstructuren.  

De extra ondersteuning die je je borsten kan geven is van groot belang. Dit is zo omdat het weefsel van de banden makkelijker kan uitrekken en in je borsten zitten geen spieren die de weerslag van de beweging kunnen opvangen. Dit kan dan pijnlijk aanvoelen voor je borsten, maar niet alleen kan het pijn veroorzaken het kan ook ervoor zorgen dat je klachten krijgt bij je nek of rug.  

Wat gebeurt er met je borsten tijdens je work-out? 

Bij het sporten span je de spieren samen in je hele lichaam, maar in je borsten zitten helemaal geen spieren. Daardoor kunnen je borsten de weerslag van de bewegingen die je doet niet opvangen. Tijdens het sporten kan er veel druk komen te staan op je borsten.  

Als je ervoor kiest om te sporten zonder sportbeha kan het gewicht van je borsten ervoor zorgen dat je houding gaat verslechteren, je ribbenkast kan naar beneden worden geduwd en je hoofd meer naar voren gaat staan.  

Sharing is caring