Slapen met BH

De een vind het geen goed idee om te slapen met een BH, maar de ander vindt het juist ontzettend comfortabel. Wat zijn nou precies de nadelen van slapen met een BH? Wij hebben het voor jou uitgezocht. 

Waarom wel 

Als je gaat slapen, maar je wilt wel graag je borsten ook dan ondersteuning geven kan je wel gewoon een BH dragen. Het is dan wel een aanrader om gebruik te maken van een sportbeha. Dit is omdat een sportbeha geen beugels hebben en dus niet kunnen steken of kan gaan irriteren. Sportbeha’s zijn speciaal ontwikkelt om niet te gaan knellen of schuren tijdens een lichamelijk activiteit. Dus het maakt niet uit als je veel beweegt in je slaap met een sportbeha heb je er minder last van. 

Waarom niet 

Het dragen van een BH is niet voor iedereen een natuurlijk iets. Sommige vrouwen vinden het niet prettig of kunnen niet goed ontspannen wanneer ze de hele dag een BH aan hebben. Dus wanneer ze gaan slapen kan het een enorme opluchting zijn als die BH gewoon even uit kan. Het is ook zo dat een bh kan verschuiven tijdens je slaap en dit kan je wakker maken. En wie houdt er nou van een gestoorde nachtrust? 

Nadelen van slapen met BH 

  • Het kan je bloedsomloop verstoren 
  • Het kan leiden tot een onrustige nacht 
  • Het kan irritatie op je huis veroorzaken 
  • Het kan zorgen voor hyperpigmentatie 
  • Je kan er een schimmelinfectie van krijgen 
  • Het heeft invloed op de fysiologie van je borsten 

Over het algemeen is het beter om zonder BH te slapen. Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk volledig bij jou, want jij moet je er prettig bij voelen.  

Sharing is caring