Met de fiets of auto naar werk gaan?

Lopen, fietsen, openbaar vervoer of met de auto naar werk gaan? Er zijn veel verschilde manieren van transport naar werk. De meeste mensen gaan met de auto naar werk en een paar mensen gaan vaker liever met de fiets richting werk. Maar wat is eigenlijk voordeliger? Met de auto gaan of met de fiets? 

Met de fiets naar werk gaan 

Fietsen naar werk is natuurlijk erg gezond. En erg duurzaam! Wanneer je regelmatig naar werk fiets verhoogt het je fitheid met 13%. Dit staat gelijk aan 1 of 2 keer per week te bewegen. Wanneer jij regelmatig naar werk fiets, is het een manier om overgewicht te voorkomen. Je verbruikt tijdens het fietsen namelijk genoeg calorieën per dag en kan dus meer snacken. Je hebt zojuist gelezen dat fietsen voor je lichaam erg gezond is, maar fietsen is ook goed voor je geest en je gezondheid. Waarom? Dit komt, omdat je van fietsen een goed gevoel krijgt. Wanneer je fietst maak je de hormonen endorfine en serotonine aan, die je met antidepressiva ook aanmaakt, hierdoor voel je je vrolijker. Je gezondheid speelt ook een belangrijke rol bij een van de voordelen van fietsen naar het werk. Fietsen beschermt je namelijk tegen ziektes. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten en borstkanker. Een ander voordeel van fietsen naar werk is dat je veel geld bespaart, want fietsen naar werk is namelijk een goedkopere manier van transport dan met de auto.  

Met de auto naar werk gaan 

Met de auto naar werk gaan is voor de mensen veel fijner dan met de fiets naar werk te gaan. Voordelen om met de auto naar werk te gaan is dat lekker warm in de auto zit en je veel meer spullen kwijt kan. Ook hoef je niet zo hard te bewegen, waardoor je niet bezweet aankomt op werk. Wel moet je er rekening mee houden met spitsuur en dat je in de file kan staan. Ook is regelmatig met de auto naar werk gaan niet erg duurzaam en zijn de kosten hoog.  

Wat is beter voor je? 

Misschien ben je zelf al op het antwoord gekomen, tijdens het lezen van dit artikel. Maar zoals je hebt gelezen is fietsen naar werk overduidelijk beter voor je lichaam, gezondheid en geest. Niet is fietsen alleen goed voor je lichaam, gezondheid en geest maar jezelf met de fiets van a naar b brengen is de milieuvriendelijkste manier van reizen. Door bijvoorbeeld vaak de fiets te pakken om naar werk te gaan, kan het heel wat CO2 besparen.  

Sharing is caring