Niet één maar twee pesto recepten

Originele pesto 

Ingrediënten

  • 30 gr basilicum  
  • 10 gr peterselie 
  • 20 gr pijnboompitjes 
  • 10 gr hazelnoten 
  • 5 el olijfolie 
  • 15 gr Parmezaanse kaas 
  • 1 teentje knoflook 
  • Zout en peper 

Bereiding

Rooster de pijnboompitten en hazelnoten kort, want voor je het weet zijn ze aangebrand. Rasp de Parmezaanse kaas, pel de knoflook en snijd het fijn. Doe dan nu alles bij elkaar in kom en vermaal dit goed met een staafmixer. Het is ontzettend makkelijk, maar oh zo lekker! 

Spinaziepesto  

Ingrediënten

  • 35 gr babyspinazie 
  • 25 gr pijnboompitten 
  • 5 el olijfolie 
  • 20 gr Parmezaanse kaas 
  • 1 teentje knoflook 
  • Zout en peper 

Bereiding

Rooster de pijnboompitten mooi goudbruin. Rasp de Parmezaanse kaas, pel de knoflook en snijd het fijn. Doe dan alles in een kom en vermaal dit goed met een staafmixer. Ook dit is ontzettend makkelijk om te maken en net een beetje anders! 

Beide pesto recepten zijn ontzettend lekker met pasta, kerstomaatjes en eventueel een stukje gegrilde kipfilet! 

Sharing is caring