Problemen met dik haar

Mensen zullen het vast vaak tegen je zeggen dat je dankbaar moet zijn voor je mooie dikke haren, maar zelf vind je het soms echt verschrikkelijk. Al dat haar zit maar continu in de weg en voor je gevoel kan je er niks mee. Dik haar kan ook heel vervelend zijn. Wij hebben de nadelen van dik haar op een rijtje gezet.  

In de zomer 

Zo’n dikke bos haren met dat warme weer is niet bepaald een pretje. Is het geen hittegolf buiten dan heb je het wel in je nek. En als je dan ook nog eens donker haar hebt wordt het er alleen maar warmer op. 

Je haar vastmaken 

Ben je even helemaal klaar met dat losse haar? Dan doe je het toch gewoon omhoog. Je voelt hem al aankomen, want door je dikke haar knappen die elastiekjes 9 van de 10 keer. Je hebt ontzettend veel haar en is dus ook superzwaar.  

Stijlen of krullen 

Het krullen of stijlen van je haar duurt ontzettend lang. Je hebt natuurlijk extra veel plukken haar die je moet stijlen of krullen. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor een structuur je haar heeft. 

Water 

Wanneer je haren aan het wassen bent zijn je haren natuurlijk ontzettend nat en dus ook heel zwaar.  

Klitten 

Het hebben van klitten is heel vervelend. Hoe meer haar je hebt hoe meer en grotere klitten jij kunt hebben. Dan door je haar borstelen is een hel… Au! 

Je vindt overal haar  

Je kent het wel, overal liggen haren van je, op je kleding, op de grond en soms in je eten. Je komt die haren op de meest gekke plekken tegen. Naast dat jij het heel vervelend vindt, vinden de mensen om je heen ook overal jou haren. 

Kappersbezoek 

Je haar alleen laten knippen bij de kapper? Hou maar gelijk een uur vrij in je agenda. Als je namelijk dik haar hebt duurt jou kappersbezoek een stuk langer dan iemand met dun haar.  

Sharing is caring