5x snelle snacks

De dagen worden donkerder en dat betekent: lekker met een dekentje op de bank en binge watchen! Om ervoor te zorgen dat je niet meteen grijpt naar die zak chips of je favoriete chocoladereep, hebben wij vijf gezonde snacks voor je op een rij: 

POPCORN 

Stipt op 1 staat natuurlijk popcorn! Deze snack wordt al lang niet meer alleen in de bioscoop geserveerd. Online vind je dan ook talloze variaties op de standaard zoet of zout. Wij zijn fan van de kruidenmixen van Green Gipsy. Deze gezonde kruidenmixen gebruikten we al voor onze aardappeltjes (Potatoes 4 Pimps) en kip (Muscles 4 chicken), maar nu dus ook voor popcorn! Onze favoriete variatie? De Shoarma met ‘n twist voor een diep kruidige variant en de Hoer op de grill kruidenmix voor een fris, pittig en zoete variant. Enjoy!  

BLISS BALLS 

Deze lekkernij is een aanrader wanneer je zin hebt in zoet. De bliss balls bestaan uit gedroogd fruit, zoals dadels en vijgen, en noten. Doe er wat cacaopoeder of een lepeltje pure chocolade bij en rol de balletjes door de kokosrasp en je hebt de perfecte gezonde bonbon in een handomdraai op tafel! 

EDAMAME BOONTJES 

Deze oosterse snack is net zo lekker als popcorn, al zeggen we het zelf. Je vindt de boontjes bij je lokale toko. Laat ze 3 minuten opwarmen in gekookt water (let op: de boontjes zelf kook je niet), giet af en bestrooi met een snufje zeezout. Een snellere snack vind je niet! 

APPELTAARTJE 

Ja, je leest het goed. Appeltaart. Maar dan niet degene die je bij de bakker koopt. Bak partjes appel met een handje ongezouten en ongebrande noten en wat rozijnen. Als de appel warm genoeg is, doe je het in een kom en roer je er een lepeltje honing en wat kaneel door. Smullen maar!  

SNACKSTOKJE 

Zin in iets hartigs, maar kun je niet kiezen? Maak een snackstokje! Kies dan wel voor een gezonde variant op de bekende “kaas-worst” combinatie en ga bijvoorbeeld voor:  

  • Falafel-tomaat met humus dip 
  • Knoflookolijf met zongedroogde tomaat 
  • Cherrytomaat, mozzarella bolletje en basilicum 

Sharing is caring