5 dingen die je nooit moet doen met nat haar

Je kent het vast wel lekker gedoucht je haren gewassen en daarna doe je vast 1 van deze 5 dingen. We leggen je graag uit waarom je dit beter niet meer kan doen. 

Strakke staart of knot indoen   

Hoe fijn is het om je natte haar gelijk hop omhoog te binden? Dit doe je beter nooit meer want nat haar is erg kwetsbaar en breekt dus snel af als je het te strak samenbindt.  

Ruwe handdoek gebruik 

Je natte haar gelijk uit de douche droogwrijven met en handdoek is geen goed idee. Je beschadigt op die manier je hoofdhuid wat als gevolg een doffe en futloze coupe geeft.  

Slapen met nat haar  

Dit heb je vast wel eens gedaan. Vaak met gevolg dat je de volgende dag een bad hair day hebt. Door het woelen ‘s nachts heb je vreselijke out of bed look die je met veel werk maar een klein beetje in model krijgt. Daarnaast heb je na het slapen met nat haar vaak klitten die je haar beschadigen.  

Meteen je haar drogen 

We snappen dat je je haar graag in model föhnt maar toch is het het beste om dit niet te doen als de druppels er nog uit vallen. Laat je haar dus eerst even drogen aan de lucht en als het nog een beetje vochtig is kan je het prima in model föhnen.  

Borstelen  

Je natte haar klit meer en breekt sneller af als je er met een borstel doorheen gaat. Kam je haar voor het wassen om klitten te voorkomen. Ook kan je je haar nog even extra borstelen als de crèmespoeling intrekt. Daarna laat je je haar het liefste drogen om het vervolgens te borstelen of te kammen.  

Sharing is caring