Last van een maandagdip?

Iedere week is het weer een ding. Heb je lekker weekend gehad, maar de realiteit begint weer. Vaak ga je in het weekend later naar bed dan door de weeks waardoor je op de maandag wat moeier bent dan normaal. Wat kun je nou toch doen om die maandagdip te voorkomen? 

Zorg voor een goede nachtrust 

Door ervoor te zorgen dat jij minder last hebt van je maandagdip kun jij het best zorgen dat jij een goede nachtrust hebt. Door in het weekend hetzelfde slaapritme aan te houden als door de zorg je ervoor dat je genoeg slaapt. Zo is ook de overgang van de zondag naar maandag een stuk makkelijker voor jou. Als dit toch niet lukt? Probeer dan op de zondagavond vroeg naar bed te gaan.  

Sta extra vroeg op 

Op de maandagochtend extra vroeg opstaan? Als je dit hoort denk je waarschijnlijk: ‘DAT WIL IK NIET!’ Toch is het heel fijn om je maandagochtend heel rustig te kunnen beginnen. Ga lekker rustig ontbijten en een serie kijken. Je zult zien dat je de rest van de dag een stuk vrolijker bent. 

Zorg voor genoeg frisse lucht en daglicht 

Als je op een dag genoeg frisse lucht binnenkrijgt zal je merken dat je hier een hoop extra energie van krijgt. De zuurstof zorgt er namelijk voor dat je je beter kunt concentreren. Zorg er dus voor dat je genoeg frisse lucht en daglicht binnenkrijgt op je maandag. Je zult merken dat je dan een stuk scherper bent en dat je je beter zult voelen.  

Haal alles uit je weekend! 

Voor veel mensen is het weekend een moment om te ontspannen. Dan gaan piekeren over wat er maandag komt is zeker geen goed idee. Zorg ervoor dat je het weekend gebruikt om je gelukkig te voelen door leuke dingen te doen.  

Denk luchtig over je maandag 

Als je heel zwaar en negatief gaat denken over je maandag en wat er allemaal komen gaat werkt dit niet positief. Probeer stress en drukte te vermijden op de maandag. Plan bijvoorbeeld meetings in verder in de week. Je kunt op deze manier weer rustig in het werkritme komen en de week opstarten. 

Sharing is caring