Geen hap door je keel krijgen in de ochtend

De één kan in de ochtend een hele bak havermout eten en de ander heeft al moeite met een stukje fruit eten. Er zijn heel veel mensen die in de ochtend geen hap door hun heel krijgen. Alleen hoe kan het nou dat je ’s ochtends niks kan eten? 

Wakker worden en zonder enige twijfel 3 boterhammen eten, omdat je zonder bodem eigenlijk niet kan functioneren. Dit is voor heel veel mensen normaal. De deur niet uitkunnen voordat je iets hebt gegeten. Alleen er zijn ook heel veel mensen die gewoon niks kunnen eten en dat is eigenlijk ook heel normaal.  

Redenen  

Er is niet een rede waarom je geen hap door je keel krijgt ’s ochtends. Het kan zijn dat je je misselijk voelt of gewoon geen trek hebt. Hieronder lees je de 3 belangrijkste redenen. 

Lage bloedsuiker 

Je bloedsuiker is het laagst in de ochtend. Dit komt omdat je een paar uur niet hebt gegeten, want je lag lekker in dromenland. Door die lage bloeddruk kan je je duizelig voelen of misschien wel misselijk, zweten en trillen. Als je dan een paar slokjes thee neemt of misschien wat vruchtensap kan dat gelijk je bloedsuikerspiegel omhoog helpen. 

Late night snack 

Het gevoel dat je iets hebt gegeten, maar het gelijk weer naar boven komt. Wanneer je laat in de avond nog wat gaat eten kan je last krijgen van een reflux. Als je lekker ligt te slapen wordt je spijsvertering vertraagd. Om die maaltijd te verteren is niet echt tijd. Het is goed als je je lichaam de tijd geeft om een maaltijd te verteren voordat je gaat slapen. Dit voorkomt dat je wanneer je wakker wordt niet gelijk naar de wc hoeft te rennen. 

Stresshormonen 

Het stresshormoon wordt ook wel cortisol genoemd helpt ons om wakker te worden. Er is een plek in de cortisol die zorgt ervoor dat er energie vrijkomt in je lichaam en dit gebeurt in de ochtend. Wanneer je stress hebt worden andere processen op dat moment een stuk minder belangrijk waaronder ook de spijsvertering, die wordt geremd. Die cortisol kan er dus voor zorgen dat je in ochtend geen trek hebt.  

Het hebben van geen trek zit dus niet tussen je oren, maar is echt een ding. 

Sharing is caring