Waarom je je wandeltempo zou moeten verhogen

Lekker buiten een wandeling is heerlijk. Je kan een rustige wandeling maken om helemaal je hoofd lekker leeg te kunnen maken. Ook kun jij een keer proberen je wandeltempo te verhogen. Dit heeft namelijk voordelen voor je gezondheid! 

Hart- en vaatziekten   

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks op hoog tempo een wandeling maken, minder kans hadden op hart- en vaatziekten. Het verlaagt je bloeddruk waardoor je minder snel kans hebt op hart- en vaatziekten. Ook zorgt 2,5 uur wandelen per week voor een gunstig cholesterolprofiel. 

Minder risico op diabetes 

Als jij wat vaker gaat snelwandelen in plaats van slenteren verminder je de kans op diabetes type 2. Maar ook met diabetes heeft wandelen positieve effecten. De gematigd intense lichaamsbeweging bevordert je insulinegevoeligheid. Hierdoor wordt je bloedsuikerspiegel minder hoog.   

Gaat veroudering tegen 

Ouderen tussen die 70 en 80 jaar oud die geregeld wandelen en aan lichaamsbeweging doen zijn een stuk minder vatbaar voor invaliditeit. Blijf dus lekker bewegen, ook als je al wat meer op leeftijd bent! Ook helpt bewegen om je botten sterk te houden de kans dat je wat breekt is daardoor aanzienlijk kleiner.  

Borstkanker 

Heb jij borstkanker en je voelt je machteloos met wat je kunt doen? Dan hebben wij een tip waar jij je minder machteloos door kunt voelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen die ongeveer een uur per week lopen met een snelheid 2 tot 3 km/u, meer kans hebben om te genezen van borstkanker.  

Creativiteit stimuleren 

Door vaker een rondje te gaan snelwandelen kun jij meer creatieve ideeën kijken. Dus ga lekker een rondje wandelen tijdens jouw werkpauze, dan kun jij vol met creatieve ideeën weer beginnen aan je werk! 

Depressie 

Wanneer je regelmatig gaat snelwandelen kan het zorgen dat jij lichte tot matige depressies kunt aanpakken. Door regelmatig te gaan lopen kun je ook depressies voorkomen.  

Tips om je wandeltempo te verhogen 

  1. Loop steeds vaker en verder. Wanneer je gaat wandelen hoef je niet altijd je wandelschoenen aan te doen. Ga bijvoorbeeld naar de supermarkt lopend in plaats van op de fiets of met de auto. Je kan ook een loopschema volgen. Met een loopschema kun je het namelijk rustig opbouwen. Wist je dat je vetverbranding pas op gang komt na een half uur wandelen. Bouw rustig op, maar zet wel door! 
  1. Plan het wandelen in. Door het wandelen in te plannen houd je hier dagelijks rekening mee. Ook plan je je doelen in en hou je hier makkelijker overzicht in. Ook houd je het langer vol. 
  1. Gebruik al je spieren. Als jij wilt afvallen heeft slenteren langs de boulevard niet heel veel zin. Het helpt om heel je lichaam te gebruiken met een actieve loophouding. Loop dus rechtop, beweeg je armen en span je buikspieren hierbij aan. 

Sharing is caring