11 soorten orgasmes

Elk orgasme voelt anders, soms is het heel fijn, lang, emotioneel, kort, of oppervlakkig. Een man komt gemiddeld na zeven minuten klaar terwijl een vrouw gemiddeld zo’n 20 minuten nodig heeft om een orgasme te krijgen. Wel is het zo dat het orgasme bij een vrouw gemiddeld 15 seconden duurt terwijl een man gemiddeld 4 seconden plezier hiervan heeft. Daarom leggen we je graag verschillende soorten orgasmes uit bij vrouwen!  

Clitoris orgasme 

De clitoris is de meest bekende plek om een orgasme te krijgen. De meeste vrouwen hebben plezier en komen klaar bij stimulatie van de clitoris. De clitoris is een zeer gevoelig onderdeel van de vagina en bevat zo’n 8000 zenuwuiteinden.  

G-spot orgasme 

De G-spot zit aan de voorwant van de vagina, Ongeveer halverwege de vaginale opening en baarmoederhals. Je ziet dit niet zo zitten maar kan het meestal wel voelen; steek een vinger in je vagina en druk naar voren. Hier zou je ene licht hobbelig of geribbeld gebied moeten voelen.  

Gemengd orgasme 

Wanneer er meer dan een erogene zone tegelijkertijd wordt gestimuleerd kan je een gemengd orgasme krijgen. Bijvoorbeeld wanneer de clitoris wordt aangeraakt en de G-spot wordt gestimuleerd. Meer stimulatie betekent meer bloedstroom wat als gevoel een groter orgasme geeft. 

Anaal orgasme 

De anus deelt veel dezelfde zenuwen en spieren waaronder de bekkenbodemspier. Het stimuleren van deze spier kan zorgen voor een vaginaal maar ook een anaal orgasme.  

Vaginaal erogeen zone-orgasme  

Seksonderzoekers zeggen dat er extra erogene zones in de vagina zijn. Deze bevinden zich boven in de wand van de vagina net onder de baarmoederhals. De O-spot zit aan de achterwand van de vagina en de A-spot bevindt zich in de voorste wand.  Beide spots bevatten veel zenuwen die zeer gevoelig zijn. Stimuleer deze zenuwen door diep in de vagina te stimuleren.  

Spuitend orgasme 

Vrouwelijke ejaculatie is het kenmerk van dit soort orgasme. De vloeistof is meestal helder en kan in matige hoeveelheid vrijkomen. Of dit een mythe is of niet is nog steeds niet wetenschappelijk bewezen.  

Cervicaal orgasme 

Dit orgasme kan bereikt worden door diepe penetratie. Deze zone die aan de achterkant van de vaginawand ligt kan zorgen voor een gevoelig orgasme. Sommige vrouwen zweren hierbij terwijl andere te diepe penetratie als pijnlijk ervaren.  

Tepel orgasme  

Dat borsten en tepels fijne erogene zones zijn wist je misschien al. Tepels reageren vooral op aanraking en aaien omdat ze vol zitten met zenuwuiteinden en daardoor supergevoelig zijn. Sommige vrouwen komen klaar door alleen al stimulatie van hun borsten en tepels.  

Coregasme 

Tijdens je zware training een orgasme krijgen… Dat klinkt niet fijn maar blijkt wel echt te gebeuren. Sommige vrouwen trainen vooral hun bekkenbodemspieren zo hard dat ze een orgasme krijgen tijdens een work-out.  

Slaap orgasme 

Dit heeft vooral te maken met erotische dromen. Dit begint vaak met een sexy droom die zorgt voor meer bloedtoevoer naar de geslachtsdelen. Hierdoor kan je lichaam op een of andere manier een orgasme bereiken terwijl je niet eens wakker bent.  

Meerdere orgasme  

Het is mogelijk om meerdere orgasmes achter elkaar te krijgen voor vrouwen. In tegenstelling tot mannen die even tijd nodig hebben voor ronde 2 kunnen vrouwen door. Dit betekent dat je met de juiste stimulatie meerdere orgasmes achter elkaar kunt krijgen.  

Sharing is caring