Hierdoor wordt je sneller oud

We worden ouder, dat is onvermijdelijk. Wel kan je ervoor zorgen dat je gezond en minder snel oud wordt. Gezond eten is erg belangrijk maar, er zijn nog veel meer dingen die je kan doen. We vertellen je alles over de oorzaken van sneller ouder worden én wat je eraan kan doen.  

Te veel zitten 

Stilzitten wordt ook weleens het nieuwe roken genoemd. Het is namelijk niet goed voor je gezondheid. Omdat je veel zit gebruik je de spieren niet. Vet en suiker wordt minder snel opgenomen uit het bloed. Het risico op hart- en vaatziekte verhoogt. Ook wordt de kans op diabetes op latere leeftijd groter. Zorg ervoor dat je dagelijks minimaal een half uur beweegt. Ga op de fiets naar werk of maak een wandeling in je pauze.  

Ongezond eten  

Gezonde en gevarieerde voeding zorgt voor een sterk en gezond lichaam. Eet je ongezond dan ben je vatbaarder voor ziektes. Je immuunsysteem is dan niet optimaal. Ook voel je je beter al je gezond eet. Je merkt het vast, als je ongezond eet heb je minder energie.  

Eet gevarieerd en gezond! Voeg elke dag groenten en fruit toe. Moet je hieraan wennen? Probeer dan bij elke maaltijd wat groenten te eten. Fruit is ook een makkelijk snack.  

Blauw licht 

Je hebt er vast weleens van gehoord, blauw licht. Het komt van je laptop, telefoon en televisie. Eigenlijk alle beeldschermen. Blauw licht zorgt ervoor dat je langer alert blijft. Het verstoort je slaapritme. Daarom wordt er geadviseerd om zeker een half uur voor het slapen gaan niet meer gebruik te maken van een beeldscherm.  

Chronische stress  

Door stress word je immuunsysteem zwakker. Je weerstand neemt dus af. Hierdoor wordt het verouderingsproces versneld. Chronische stress laat je er dus niet alleen vermoeid en ouder uitzien. Het zorgt er dus ook echt voor je sneller ouder lijkt.  

 
Wil je de stress verminderen, plan dan regelmatig ontspanning in. Doe iets wat voor jou werkt. Ga sporten, lees een boek of ga mediteren.  

Sharing is caring