Bewegen als je ongesteld bent

Sporten is misschien wel het laatste waar je aan denkt wanneer je ongesteld bent. Toch zijn er verschillende redenen waarom het juist goed is om te sporten. Je bent moe en hebt eigenlijk nergens zin in. Je wilt gewoon lekker op de bank kunnen liggen met een leuke serie en even niks doen! 

Wat is menstruatie? 

Wanneer je lichaam volwassen genoeg is om een baby te krijgen begin je met menstrueren. Als de eicel niet bevrucht wordt stoot je lichaam het baarmoederslijmvlies af via de vagina. Dat baarmoederslijmvlies is het bloed dat je dus verliest iedere maand tijdens je menstruatie. Tijdens je menstruatie krijg je last van verschillende klachten bijvoorbeeld moeheid, sneller emotioneel, opgeblazen gevoel, misselijk en toch wel het meest vervelend kramp!  

Wanneer je last hebt van erge kramp kan je natuurlijk lekker een warme kruik pakken met een dekentje op de bank en gewoon lekker chillen of je kan gewoon een aspirine nemen tegen de kramp. Maar de beste en meest natuurlijke manier om je krampen te verminderen is bewegen! De voordelen van bewegen tijdens je menstruatie zijn: 

Tijdens het sporten wordt je bloedsomloop in je baarmoeder gestimuleerd waardoor de pijn die je hebt tijdens de menstruatie minder wordt. Tijdens je menstruatie heb je natuurlijk stemmingswisselingen, maar het sporten zorgt ervoor dat je beter kan omgaan met al die stemmingswisselingen.  

Tijdens je menstruatie kan je wel eens het gevoel hebben dat je je erg opgeblazen voelt. Wanneer je aan het sporten bent ga je natuurlijk zweten en je lichaam verliest dus vocht. Dit vermindert het opgeblazen gevoel. Je hormooncyclus verandert tijdens je menstruatie en dit zorgt ervoor dat je tijdens het sporten meer vet verbrandt.  

Met regelmaat sporten kan ervoor zorgen dat je menstruatie minder zwaar zal zijn en je dus ook minder bloed zal verliezen. Win-win dus eigenlijk! Wanneer je ongesteld bent is je lichaamstemperatuur lager en hierdoor zal je dus ook minder snel moe worden en hou je het sporten langer vol, dus dan maar 2 workouts doen van Fit at Home?   

Sharing is caring