Manieren om je wimpers te laten groeien

Je wimpers zijn er om je ogen te beschermen en zorgen ervoor dat er geen stofdeeltjes of viezigheid in je ogen terecht komen. Maar wat nou als jij van jezelf geen hele lange wimpers hebt? Dan hebben wij hier meerdere manieren en tips om jouw wimpers snel te laten groeien op een gezonde manier. Let wel op dat dit wel tijd kost!

Aanbrengen van producten

Een van de meest werkzame en voordelige manieren om je wimpers te laten groeien, is olie. De olie maakt je wimpers sterker en dikker en laat de wimpers dus ook sneller groeien. Er zijn veel verschillende oliën die gebruikt kunnen worden, namelijk; olijfolie, avocado olie, kokosolie en amandelolie. Breng met een wattenstaafje een beetje olie aan op je wimpers en laat het de hele nacht inwerken.

Een andere manier om je wimpers sneller te laten groeien is het aanbrengen van Aloë Vera op je wimpers. Breng net zoals de olie de Aloë Vera aan op je wimpers voordat je gaat slapen. Breng de Aloë Vera aan met een wimperkwastje of een mascaraborsteltje die schoon is en laat het een hele nacht inwerken.

De laatste manier om je wimpers sneller te laten groeien is het dagelijks vaseline aanbrengen op je wimpers in de avond. Doe dit bijvoorbeeld met een wattenstaafje of met een schoon mascaraborsteltje. De volgende ochtend reinig je je wimpers met oogmake-up remover.

Tips voor je wimpers

Door te lang en te veel make-up te dragen is het uiteindelijk niet goed voor de gezondheid van je wimpers. Als je je wimpers lang en gezond wilt hebben kan je het beste altijd voordat je gaat slapen je oogmake-up en/of mascara verwijderen. Hierdoor krijgen je wimpers de kans om te ademen. Probeer ook zo weinig mogelijk waterproofmascara te gebruiken. Bij waterproofmascara is het niet gemakkelijk om de mascara te verwijderen van je wimpers en daarom ga je soms erg hard wrijven op je wimpers wat erg slecht is.  

Zorg goed voor je wimpers

Zorg ervoor dat je voorzichtig om gaat met je wimpers. Trek bijvoorbeeld niet aan je wimpers bij het verwijderen van mascara en wrijf niet veel in je ogen. Het borstelen van je wimpers helpt ook om je wimpers sneller en gezond te laten groeien. Gebruik hiervoor dan een wimperborsteltje dat je bij een cosmetica winkel kan kopen. Het borstelen zorgt ervoor dat stof en vuil verwijderd wordt uit de wimpers. Een ander manier om voor je wimpers te zorgen is door gezond te blijven eten. Hierdoor krijgen dus ook je wimpers vitaminen, mineralen en goede vetten binnen waardoor ze dus voller zullen groeien.

Sharing is caring