Crumble rabarber

Heb je zin in een lekker toetje, maar dan iets wat je niet zo snel zal maken dan is dit perfect. Het is namelijk iets anders dan normaal. Hoe leuk is dat? 

Ingrediënten

  • 75 gr suiker 
  • 150 gr bloem 
  • 90 gr boter 
  • Snufje zout 
  • 500 gr rabarber 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 2 el sinaasappelsap 
  • Kaneel 
  • Bolletje ijs naar keus 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de rabarber goed en snijd dan in stukjes. Pak er een pan bij en doe daar de rabarber bij. Voeg vervolgens ook de suiker, vanillesuiker, kaneel en sinaasappelsap toe. Laat dit voor ongeveer 5 minuten warm worden. 

Pak een kom en doe daar de bloem, zout en suiker bij. Snijd de boter in stukjes en voeg die toe. Dit moet je nu kneden met je handen totdat het een kruimelig deeg is. Pak de ovenbestendige bakjes erbij en doe daar het rabarber mengsel in. Dit dek je dan af met het kruimeldeeg.  

Doe dit in de oven voor 20 minuten. Laat het een klein beetje afkoelen en doe er een bolletje ijs op. Het is lekker met vanille ijs, maar ook met bijvoorbeeld kaneelijs. Als je liever geen ijs eet dan kan je ook een beetje yoghurt doen.

Sharing is caring