Interview Vivian Slingerland

Presentatrice en verslaggeefster Vivian Slingerland doet niet aan schema’s. Zowel niet bij voeding als in het dagelijks leven. Haar werktijden zijn nooit hetzelfde, maar dat vindt ze juist zo leuk: “Mijn niet-bestaande structuur op een dag is voor mij de balans.” 

Stilzitten zit niet in het bloed van het voormalige model. Vivian woont samen met haar man en twee dochters en dat is in tijden van het coronavirus wel even anders dan normaal: “Ik houd ervan om in de tuin te werken. Die ziet er nu dan ook superstrak uit. Volgende week ga ik denk ik mijn kast uitruimen. Maar daarna weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen, wat een tijd ineens! Mijn dochters zijn veel aan het koken en bakken, dus is de keuken deze dagen geregeld ontploft. Maar ik begrijp het wel en laat ze lekker hun creatieve gang gaan. Heerlijk toch dat dat nu allemaal kan.” 

Rennen, vliegen, stilstaan  

Vivian trekt normaal gesproken het hele land door. Geen enkele werkdag is hetzelfde en een 9 tot 5 baan zit er voor haar niet in: “Ik werk voor Koffietijd en 5 Uur Live. Ik heb het daar reuze naar mijn zin en ik zie mijzelf voorlopig ook echt niet iets anders doen. Ik ben van nature geïnteresseerd in mijn medemens, dus dat ik het land door mag trekken om anderen te interviewen vind ik fantastisch. Ik houd van mijn baan!” Een structuur in haar werkweek is zo snel niet te vinden. “Het is natuurlijk afhankelijk van wanneer ik een item kan opnemen”, vertelt Vivian verder. “Het kan dan voorkomen dat ik pas in de avonduren aan het werk kan en soms ook in het weekend. Wanneer ik bij opnames in de studio van Koffietijd moet zijn, gaat mijn wekker om zes uur ’s ochtends. Ik ben absoluut geen ochtendmens. Het gebeurt wel eens dat ik de wekker hoor en ‘m gewoon uitzet en dan tegen mijn man zeg: “Moet ik er echt nu al uit?” Dan kan ik het gewoon bijna niet geloven dat mijn werkdag zó vroeg begint. Als ik eenmaal uit bed ben gaat het wel hoor. Door het coronavirus werk ik nu vanuit huis. Daar maak ik video’s voor het online platform van Koffietijd en 5 Uur Live. Sta ik ineens met een selfie-stick te hannesen in de tuin. Nooit gedacht dat ik nog zou gaan vloggen op mijn oude dag.”  

“De balans in het dagelijks leven zit hem bij mij dus eigenlijk juist in het rennen en vliegen en af en toe even stilstaan. Een routine heb ik niet, omdat elke dag dus anders is. Ik doe sinds kort wel aan intermittent fasting: een vorm van vasten. Ik probeer binnen een bepaald tijdsbestek, ongeveer zo’n acht uur op een dag, al mijn maaltijden te stoppen. De andere uren op de dag eet ik niet. Dat red ik door zo laat mogelijk te ontbijten, bijvoorbeeld rond een uur of elf. Dan kan ik de rest van de dag gewoon eten, tot aan het avondeten. Het werkt voor mij, en dat voelt prettig. Ook al gaat dat nu met de coronacrisis net even anders. We gaan nu veel later naar bed en dan komt er toch gauw weer een snack bij het film kijken. Het liefst chocolade, daar ben ik dol op en dat pakt niemand me af!” 

“Sporten zit er nu ook even niet in, al deed ik dat al niet heel veel. Daar heb ik simpelweg niet zo veel tijd voor. Op een werkdag ben ik ook al veel in de weer natuurlijk. Ik ging zo af en toe nog wel eens naar de sportschool, maar die zijn natuurlijk gesloten nu. Thuis beweeg ik ook veel, lekker lange wandelingen maken met onze hond. En met tuinieren gebruik je ook al je spieren, een dag onkruid wieden voel je echt in je kont. Maar aan mijn lenigheid kan ik nog wel wat doen, dus als de scholen weer open zijn ben ik van plan pilateslessen te volgen. Maar nu echt!” 

Balans in de kledingkast  

De kledingkast van Vivian is het volgende project wat ze onder handen neemt: “Dat staat ook al een tijd op mijn lijstje. Ik heb de mazzel dat mijn man en schoonzus kledingzaken hebben. Best of Brands en Best of Deb. Dus mijn kledingkast puilt uit. Vroeger had ik vaak dingen in de kast hangen die ik mooi en nieuw wilde houden.  

Dan kom je die items bij het opruimen tegen en blijkt het dat je het bijna nooit aan hebt gehad. Zonde! Ik ben benieuwd wat ik deze keer allemaal tegen ga komen. Ik houd van een Scandinavische stijl, dus basic maar stijlvol. Zo draag ik graag jeans en leren broeken, met een simpel t-shirt. Maar het moet wel comfortabel zitten. Qua kleuren zie je veel zwart en blauw in mijn kast. En zo af en toe wat roods. Maar echt opvallend is het nooit. In de studio van Koffietijd vind ik het wel leuk om uit te pakken. Daar mag het allemaal wat uitgesprokener. Fijn dat mijn schoonzus mijn styling daarvoor doet.” 

Het gewone leven 

“Mijn leven bestaat uit hollen en af en toe stilstaan. Maar nu ik dan toch zo geforceerd moet stilstaan is het goed om te beseffen wat voor rijkdom ik heb. Ik heb een liefdevol gezin met twee dochters waar ik trots op ben. En ik heb fantastische vrienden, waar ik graag meer tijd voor zou willen vrijmaken. Zeker als de werkdagen zo onregelmatig zijn schiet het er nog wel eens bij in de tijd te nemen voor de mensen om je heen. We doen het genoeg hoor, maar dat besef je je nu gewoon nog meer. Ook mijn moeder en schoonouders zou ik wat meer willen opzoeken. En mijn zus die in Spanje woont. Hopelijk blijven al onze dierbaren gezond. Het is nu even niet anders, maar ik kan niet wachten tot het ‘gewone’ leven weer begint. Dan heb ik mijn volledige balans.”  

Sharing is caring