Bewegen om sneller zwanger te raken

Bewegen

Bewegen kan je vruchtbaarheid bevorderen. Bewegen is goed voor je lichaam en heeft verschillende positieve gevolgen. Bewegen is goed voor je gezondheid en vergroot daardoor dus ook de kans om zwanger te raken. Je kan iedere dag even een lekker stukje wandelen om iedere dag voldoende beweging te krijgen.

Niet te intensief

Intensief sporten heeft een negatief effect op je vruchtbaarheid. Het betekent niet dat je niet meer kan sporten wanneer je zwanger wilt worden, zolang het maar niet te intensief is. Wanneer je erg intensief gaat bewegen creëert dat veel fysieke stress voor je lichaam en daarmee dus ook op je vruchtbaarheid.

Andere manieren om zwanger te raken

Er zijn natuurlijk ook andere dingen die je kan doen om sneller zwanger te raken namelijk:

Zo kan je 2x vis in de week gaan eten. Het eten van vis kan helpen bij de kwaliteit van sperma, ovulatie en andere markers. Voordat je zwanger bent is het belangrijk dat je een flinke voorraad hebt met vetzuren en die zitten in vis. Wanneer je eenmaal zwanger bent is het belangrijk om dat te blijven aanvullen.

Eet gezond en afwisselend. Wanneer je gezond eet en ook afwisselend is de kans dat je sneller zwanger wordt groter. De goede voeding die je binnenkrijgt zorgt ervoor dat wanneer je zwanger bent je baby gelijk de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Goede voorbereiding op de komst van je baby. Een baby krijgen is een grote verandering. Je kan alvast na gaan denken over verschillende ding, zodat je zo goed mogelijk bent voorbereid. Deze goede voorbereiding zorgt namelijk voor een fijne start voor je baby, maar ook voor jou.

Lekker in je vel zitten. Dit is een hele belangrijke. Wanneer je lekker in je vel zit heb je minder of geen stress. Doordat je geen stress ervaart helpt dat om zwanger te worden. Een goede relatie helpt daar ook goed tegen.

Sharing is caring