6 tips tegen wallen

Je hebt een nacht slecht geslapen en je staat op met enorme wallen onder je ogen. Je schrikt gewoon als je in de spiegel kijkt. Maar maak je geen zorgen! Met deze tips werk jij in no-time de wallen onder je ogen weg. 
 

Theezakjes 

Dit klinkt echt wel gek! Theezakjes gebruiken om je wallen weg te werken. Toch werkt dit echt. Leg gebruikte koude theezakjes op je ogen. Het is het beste om kamillethee te gebruiken. Laat ze 5 minuten liggen en je zult merken dat je wallen een stuk lichter voelen.  

Komkommer 

Dit is een tip die je vast al wel eens gehoord hebt. Leg voor 10 minuten koude plakjes komkommer op je ogen en je zult gelijk verschil zien. Je ogen zullen een stuk minder opgezwollen voelen en eruitzien.  

Concealer 

Wanneer je een concealer voor je wallen gaat gebruiken kun je het beste een concealer met een oranje of rode ondertoon gebruiken. De oranje of rode ondertoon neutraliseert de blauwe of paarse kleur van je donkere kringen. Breng de concealer aan als stipjes op de donkere kring. Verdeel deze daarna over de wallen en maak het af met de rest van je make-up. 
 

Massage  

Om je wallen te verminderen kun je je wallen masseren. Dit doe je door met twee vingers het vocht van je binnenste ooghoek voorzichtig naar je jukbeenderen te duwen. Op deze manier duw je het vocht in de lymfebanen, die het vervolgens afvoeren. 

Aambeienzalf 

Dit klinkt echt wel het gekste en zou je misschien niet zo snel aan denken maar het werkt wel. Aambeienzalf wordt zelfs gezien als een van de bekendste middeltjes tegen wallen. Doe wat aambeienzalf op je wallen en ze verdwijnen. Maar let wel even op. De zalf is een heftig middeltje. Probeer dus eerst even een klein beetje op een ander stukje huid, voordat je allergische reacties krijgt. 
 

Slapen op je rug 

Dit is eerder een tip om te voorkomen dat jij opstaat met die wallen onder je ogen. Wanneer je op je rug slaapt heeft het vocht geen kans om onder je ogen te zakken. 

Sharing is caring