Zo red je je blush!

Bij het aanschaffen van een dure blush denk jij er vast lang over na voordat jij deze koopt. Wanneer er een best prijzig product in jouw make-up tas zit doe je hier voorzichtig mee, maar wat nou als jij deze blush per ongeluk hebt laten vallen… Gelukkig kun jij je blush toch nog redden! Zo doe je dat. 

Wat heb je nodig? 

  • Pure alcohol (verkrijgbaar bij de drogist) 
  • Tissue of keukenrol 
  • Kartonnetje dat je op maat van je make-up doosje knipt 
  • Theelepeltje 

Wat moet je doen? 

Je blush is helaas kapot gevallen, maar gelukkig valt die toch nog te redden! Wat moet je nou doen om je blush te maken? Hier weten wij het antwoord op!  

Maak de poeder zo klein mogelijk dat er bijna geen grove stukken meer in zitten. Voeg voorzichtig wat pure alcohol toe, net zolang je een plakkerige substantie krijgt. Als je gebruik maakt van een apart bakje kun je het goedje terugdoen in het doosje. 

Zorg ervoor dat de poeder een egaal goedje wordt. Dit kun je doen door met de achterkant van een lepeltje de substantie te verdelen. Vervolgens pak je het op maat geknipte kartonnetje om het glad en plat aan te drukken.  

Met het kartonnetje duw je het poeder stevig in het doosje van de poeder. Je zult zien dat er dan erg veel kleur achterblijft op het stukje karton. Dit komt door de alcohol. Wanneer je het poeder aandrukt is het belangrijk dat je deze overal even goed aandrukt zodat het product gelijk verdeeld is het doosje. Laat de make-up na het persen ervan een dag staan, zodat de alcohol kan vervliegen. 

Na een dag wachten is je dure blush die kapot was helemaal weer klaar voor gebruik! 

Sharing is caring