Noedels in kokosmelk met zalmfilet

Wil je een vullende maaltijd met allerlei verschillende voedingsstoffen dan is dit een goede keus. Deze maaltijd is ontzettend lekker en heeft veel verschillende smaken, maar de combinatie is perfect.  

Ingrediënten: 

  • 4 zalmfilets 
  • 400 ml kokosmelk 
  • 2 limoenen 
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • Stukje gember 
  • 4 el vissaus 
  • 250 gr noedels 
  • 400 gr peultjes 
  • 2 paprika’s 
  • Handje cashewnoten  

Bereiding: 

Snijd het uitje fijn en schil de gember. Snijd dan de gember, paprika en knoflook klein. Pak een pan en doe er wat olie in. Doe vervolgens de knoflook, ui en gember erbij. Voeg later de paprika er nog aan toe. Pak de peultjes erbij en snijd de uiteindes en de draadjes, als die er zijn, eraf. Bak deze dan ook even kort mee in de pan. 

Ondertussen zorg je ervoor dat je noedels gaar zijn. Doe dit zoals het staat beschreven op de verpakking. Doe vervolgens de vissaus en de kokosmelk erbij. Pers 1 limoen uit en doe dat bij het mengsel. Wanneer je noedels klaar zijn doe je dit in de pan met het mengsel. 

Pak er een andere pan bij en maak de zalm klaar zoals jij het hem het liefst hebt. Breng je zalm wat meer op smaak met wat peper en zout. Pak er een bord bij en doe eerst het mengsel met de noedels erop. Dan leg je het stukje zalm erop en strooi je er wat cashewnoten op. Als laatste leg je bij ieder bord een kwartje limoen en genieten maar!  

Sharing is caring