De effecten van stuifmeelkorrels

Stuifmeelkorrels, een superfood die veel mensen nog niet kennen. Beter bekend als bijenpollen. Stuifmeelkorrels zorgen voor veel gezondheidseffecten. Wil je een mooiere huid of minder stress, lees dan snel verder.

Welke stoffen bevatten ze

Stuifmeelkorrels vallen onder de categorie superfood. Ze bevatten dus veel goede stoffen. De korrels zijn rijk aan aminozuren, proteïne, verschillende mineralen en antioxidanten. Ook bevatten ze veel vitamines zoals vitamine A, B, C, D, E en K. En dat helemaal natuurlijk!

Effecten

Darmen

Darmproblemen worden veroorzaakt door bacteriën, virussen of een darmflora die uit balans is. Doordat stuifmeelkorrels veel antioxidanten bevatten ondersteunen ze het herstel van de darmen. Ook werkt de stuifmeelkorrel ontstekingsremmend door de hoeveelheid zink. Het zorgt voor balans en voorkomt dus ook verdere darmproblemen. Een goede weerstand begint tenslotte bij gezonde darmen.

Minder stress

Door de grote hoeveelheid vitamine b zorgt het ervoor dat je minder stress ervaart. Ze ondersteunen je doordat beter en helderder kan denken bij de innamen van voldoende van deze vitaminen. Ook zorgt vitamine b voor minder vermoeidheid. Minder stress en meer energie!

Beautyfood

Stuifmeelkorrels worden ook weleens een ‘beautyfood’ genoemd. Ze bevatten namelijk veel vitamine C en E. Deze vitamines samen zorgen ervoor dat je collageen aanmaak ondersteund wordt. Ook word je huid beter beschermt tegen zonnestralen. Wel goed zonnebrand blijven smeren hoor!

Hooikoorts

Het voorjaar begint, je wilt lekker naar buiten maar je verkoudheidsklachten beginnen alweer. Hooikoorts wordt veroorzaakt door stuifmeelkorrels maar ze kunnen de klachten ook verminderen. Door een kleine hoeveelheid stuifmeelkorrels tot je te nemen kan je lichaam wennen aan deze stoffen. Je lichaam gaat antistoffen aanmaken. Hierdoor zal je merken dat je minder heftig gaat reageren op pollen.

Sporten

Ook in de sportwereld zijn de bijenpollen erg populair. In Engeland zijn verschillende testen gedaan bij sporters. Daar kwamen ze tot de conclusie dat de spierkracht toenam met ongeveer 40%, na het innemen van bijenpollen voor een langere periode.

Hoeveel moet ik ervan eten?

Een eetlepel per dag zorgt al voor deze effecten! Je kan bijenpollen los eten maar ze zijn ook lekker als toevoeging. Strooi ze eens op je broodje met pindakaas of over je yoghurt. Vind je ze niet zo lekker maar wil je de effecten wel ervaren? Meng ze dan door je smoothie.

Sharing is caring