Noot gemist

Het advies om iedere dag een handje vol met noten te eten heb je vast wel eens gehoord van iemand, maar iedere dag een handje wordt op een gegeven moment een beetje saai. Toch kan het zijn dat je een noot hebt gemist want op veel plekken zitten noten verstopt. Als je niet allergisch bent is er natuurlijk niet zo veel aan de hand maar toch krijg je op deze manier wel meer noten binnen.  

Verassende plekken waar noten zitten verstopt 

Een notenallergie is een veel voorkomende allergie. Met de meeste producten ben je erg bewust dat je dat niet mag, omdat daar noten in zitten. Nu is het alleen zo dat er toch bepaalde ingrediënten zijn waar sporen van noten inzitten waarvan je het niet wist. 

  • Frietjes 

Nu is het niet zo dat je alle frietjes niet meer kan eten, maar toch zijn er frietjes die worden gebakken in pindaolie.  

  • Vleeswaren 

Je verwacht het misschien niet, maar het gebeurt dat er vleeswaren wordt gesneden waar eerst vleeswaren op is gesneden met sporten van noten. 

  • Cocktails 

Ook in cocktails kunnen sporen van noten zitten. Er zijn grote wodkamakers die hun flessen verkopen, maar die zijn doordrenkt met bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen of andere noten. 

  • Dierenvoeding 

Nu zal je het zelf niet snel eten, maar je weet maar nooit of iemand per ongeluk dierenvoeding en dan bijvoorbeeld hondenvoer in zijn mondje stopt. Vogelvoer is iets dat bijna altijd noten bevat of waarschuwt daarvoor.  

  • Glutenvrije lekkernijen 

Even een glutenvrije snack lijkt misschien niet gevaarlijk voor je, maar dat is nier altijd zo. Het kan namelijk zijn dat glutenvrije lekkernijen lupine bevatten. Dat is een peulvrucht die vaak gebruikt wordt als meel en dat kan zorgen voor een kruisreactie met een pinda. 

De meest gezonde noten 

In principe zijn noten erg goed voor je lichaam. Alle noten hebben ook een andere werking op je lichaam. De ene noot is dan ook gezonder dan de ander. De noten die bekend staan om dat ze gezond zijn, zijn: amandelen, walnoten, pistachenoten, hazelnoten, cashewnoten en pecannoten.  

Noten eten op de beste manier 

Je weet vast wel waar welke noot goed voor is, maar om ervoor te zorgen dat het echt gaat helpen met je gezondheid is het belangrijk goed te kijken hoe je ze eet. Noten kan je op veel verassende manieren eten om toch even lekker die bite te hebben. 

Zo kan je noten toevoegen bij een lekkere salade, door je yoghurt, als topping bij de pasta of in een smoothie. Het is wel belangrijk dat je niet te overdreven doet met het toevoegen van je noten. Noten zijn dan wel gezond, maar ze zijn behoorlijk calorierijk dus pas wel op met de hoeveelheden. 

Sharing is caring