Extreem moe? Zo komt het!

Ben je vaak extreem moe en kost het je veel energie om dingen te kunnen doen. Dat is natuurlijk heel vervelend. Het extreem moe zijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld niet genoeg slapen. Maar wat zijn nou meer oorzaken waarom jij nou zo extreem moe bent? 

Niet genoeg eten of drinken 

Wanneer je te weinig eet of drinkt, is de kans groot dat je sneller moe bent. Voedsel geeft je namelijk energie. Het is daarom ook belangrijk om niet je ontbijt over te slaan en voldoende eiwitten en koolhydraten binnen te krijgen.  

Lichamelijke problemen 

Hoe jij met je lichaam omgaat kan veel invloed hebben op hoe moe jij bent overdag. Hoe jij eet en beweegt kan namelijk invloed hebben op hoe moe jij bent. Ben jij een keer verkouden en daar erg moe van? Dan is dat helemaal niet gek! Een verkoudheid kan al erg veel energie van je lichaam vragen. 

Psychische problemen 

Het kan zijn dat jij je extreem moe voelt, omdat je last hebt van psychische problemen. Denk bijvoorbeeld aan een depressie of burn out. Deze klachten kunnen invloed hebben op hoe jij je voelt en hoeveel energie jij nog van dingen krijgt. Ook kun jij dan erg veel over verschillende dingen nadenken. Door het overdenken word je sneller moe.  

Te weinig slaap 

Dit is de reden dat vooral mensen extreem moe zijn overdag. Wanneer je laat gaat slapen mis je een hoop energie voor de rest van de dag. Een mens heeft gemiddeld 8 uur slaap nodig op een dag. Dit kan voor iedere persoon wel weer anders zijn. Ook ligt het er per persoon aan hoe je reageert op weinig slaap.  

Natuurlijk zijn er nog veel meer oorzaken waardoor je ontzettend moe kan zijn. Het is belangrijk om zorgen over vermoeidheid bij de huisarts te bespreken.  

Sharing is caring