Veranderingen van je seksdrive in 20’s, 30’s ,40’s

Je seksleven zal niet meer hetzelfde zijn wanneer je 40 bent tegenover 20 jaar daarvoor. Door levensveranderingen zal jij je anders gedragen en ook in bed. In bed zul je misschien ook wel andere voorkeuren hebben. Zo kom je in allemaal verschillende fases terecht. Zo studeer je vaak in je 20’s en begin je aan kinderen en trouwen in je 30’s. Maar die verschillende levensfases hebben naast je uiterlijk en je lichaam ook invloed op je seksleven. Hier zie jij de voornaamste veranderingen per leeftijd uitgelegd. 

Seks tijdens je 20’s 

In je 20’s ben je jong en onbezorgd. Je hebt minder verplichtingen dan later en je zal waarschijnlijk nog geen kinderen hebben. In deze levensfase draait je seksleven vaak op volle toeren. Zo is het zo dat je bij een nieuwe relatie nog vol lust en passie bent voor de andere persoon. Op deze leeftijd zullen je hormonen een positieve invloed hebben op je seksualiteit. 

Seks tijdens je 30’s 

Ja hoor je gaat je 30 jaren in. Verantwoordelijkheden zul je zeker hebben in deze periode. Zo kan je carrière veel van je vragen, misschien heb je al een gezin of ga je hiermee beginnen en een stabiele relatie. Je lichaam veranderd ook in deze periode zowel bij mannen en vrouwen. Snel vinden mensen zichzelf dan minder aantrekkelijk en zijn daarom geneigd om minder snel tussen de lakens te duiken. Maar onthoud, ouder worden is een mooi ding en hoort bij het leven! 

Seks tijdens je 40’s 

In je 40 jaren is er vaak meer rust en stabiliteit voor koppels. Zo vinden koppels zichzelf terug op seksueel gebied en gaan ze op ontdekkingstocht. Helaas is het voor vrouwen ook de periode dat de menopauze komt aankloppen. Dit heeft een negatief effect op het libido. Toch zijn over het algemeen beide partners meer zelfverzekerd en kunnen ze beter communiceren. Dit leidt alsnog tot wat meer seksdrive. 

Sharing is caring