Van spinazie eten word je sterk

“Van spinazie eten word je sterk.” Dit heb je vast als kind wel is te horen gekregen van je ouders. Zo kregen je ouders je aan het eten van de spinazie. Maar is het nou echt zo dat je sterker wordt van het eten van spinazie?  

IJzer 

In spinazie zit ijzer. Ze zeggen het ijzer in voedsel goed is voor de opbouw van je spieren. Maar toch zit er in spinazie niet zoveel ijzer als je denkt. Dagelijks is het wel belangrijk om een beetje ijzer binnen te krijgen via je eten. Als je het te weinig binnenkrijgt, kun je je suf gaan voelen. Bij een tekort kun je er zelfs bleekjes uit gaan zien. IJzer helpt om voldoende zuurstof vanuit je longen naar je weefsels te laten stromen, dus ook naar je spieren, wat belangrijk is voor een goede conditie.  

Zoals je hierboven kunt lezen is ijzer in spinazie goed voor je om dagelijks in te nemen via voedsel, maar je wordt er helaas niet sterker van. Gelukkig heeft spinazie heeft nog meer gezondheidsvoordelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet! 

Spinazie zit vol met mineralen 

Spinazie bevat diverse belangrijke mineralen, waaronder ijzer, calcium, magnesium en kalium. Mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn om je lichaam goed te laten functioneren. Zo zijn ze onder andere nodig bij de regulatie van enzymen en hormonen. Mineralen zijn stoffen die je niet zelf kunt aanmaken. 

Spinazie zit vol met vitamine K 

In spinazie zit een indrukwekkende hoeveelheid vitamine K. Deze vitamine staat vooral bekend om zijn rol bij onze bloedstolling. Daarnaast wordt er ook steeds meer bekend over de invloed van vitamine K op onze botten en tanden. Deze vitamine is namelijk een transportmiddel voor calcium 

Spinazie past perfect in een gezond afslankdieet 

Je wilt afvallen maar je vindt het lastig om te bedenken wat je wel en niet mag eten. Bij deze kunnen wij vertellen dat je met een gerust hart spinazie kunt eten. De groene blaadjes spinazie bevatten namelijk weinig calorieën, maar wel veel waardevolle voedingsstoffen en vezels. De jezelf helpen je om je langer vol te laten voelen. 

Sharing is caring