Rood hoofd door het sporten

Sporten is al snel al niet het meest charmantst om te gaan doen. Hijgend, puffend en zwetend voer jij je oefeningen uit. Naast dat kun je helaas ook nog is last krijgen een rood gezicht. Waarom krijg je nou een rood gezicht bij inspanning en wat kun je hier aan doen?  

Rood hoofd 

Wanneer je gaat sporten en jij krijgt een rood hoofd na de inspanning is dat goed. Het blijkt namelijk dat jij dan een goede doorbloeding hebt onder je wangen. Dit is dus iets waar jij je niet voor hoeft te schamen. De bloedvaten lopen door je hele lichaam, zodat de aderen het bloed terug naar je hart kunnen pompen. Die vaatjes zitten ook in je wangen. Wanneer jij aan het sporten bent, worden de bloedvaatjes wijder om meer bloed naar je spieren te pompen. Je huid krijgt op deze manier ook een energieboost.  

Dus hoe vaker jij gaat sporten, hoe meer vitamines en mineralen je door je hoofd pompt. Dit resulteert weer in een gezond lichaam en een energieke huid. 

Verschil tussen mannen en vrouwen 

Dat mannen en vrouwen een heel ander lichaam hebben wisten we al. Maar hoe snel je hoofd rood wordt na een goede work-out kan ook te maken hebben met of je een man of een vrouw ben. Vrouwen worden namelijk een stuk sneller rood dan mannen. Het is nu eenmaal een feit dat mannen sneller zweten dan vrouwen. Door te zweten koelt je lichaam meer af. Bij een vrouwenlichaam koel je noodgedwongen door bloed dat naar het huidoppervlak komt. Vrouwen hebben hierdoor sneller en vaker een rood gezicht tijdens het sporten. 
 

Wat te doen tegen een rode hoofd? 

Ondanks dat een rode huid tijdens het sporten menselijk en juist goed is schamen veel mensen zich er toch voor. Wij hebben wat tips voor jou om de schaamte tegen een rood hoofd te verminderen!  

  1. Gooi koud water in je gezicht 

Wanneer je koud water in je gezicht gooit voor het sporten kun je de roodheid in je gezicht meer voorkomen. Je gezicht raakt minder snel verhit door het water en ook dus minder snel rood. 

  1. Drinken van alcohol 

Sporten heeft invloed op je bloedvaten in je wangen. Nu heeft alcohol datzelfde effect. Als je vaak drinkt, heeft dit tijdens het sporten dubbel zoveel effect op je bloedvaten waardoor je nog sneller rood wordt. 
 

  1. Maak gebruik van aloë vera 

Roodheid in je gezicht kan een gevolg zijn van een irritatie. Dit kan bijvoorbeeld komen door zweet. Door gebruik van aloë vera verzacht je de huid en voorkom je irritatie. Aloë vera werkt ook verkoelend. De kou van aloë vera werkt goed tegen de roodheid in je huid.

Sharing is caring