Zo blijft je nagellak langer zitten

Je hebt het vast wel eens gehad. Heb je net je nagels mooi gelakt en 3 dagen later is de helft er alweer vanaf. Ben je nou benieuwd wat je kan doen om ervoor te zorgen dat je nagellak langer op je nagels blijft zitten lees dan snel verder. 

Azijn

Azijn is een hulpmiddel voor meerdere dingen, maar ook voor je nagellak. Voordat je begint met nagellak moet je eerst een wattenstaafje pakken en je nagels schoonmaken met azijn.  

Basecoat

Je hebt het vast wel eens zien liggen bij de nagellakjes namelijk basecoat. Voordat je begint om je nagellak om je nagels te doen moet je eerst een laagje basecoat op je nagels doen en het laten drogen.  

Geen luchtbelletjes

Wanneer je je nagellak aanbrengt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen luchtbelletjes creëert. Wanneer je die namelijk wel hebt komt dat omdat de lak niet goed hecht. Om die belletjes te voorkomen kan je het potje nagellak even rollen tussen je vingers in plaats van schudden.  

Dunne laagjes

Het is belangrijk om vaker dunne laagjes nagellak aan te brengen dan 1 dikke laag. Wanneer je namelijk een dikke laag nagellak aanbrengt kan het minder goed hechten aan je nagel en daardoor blijft je nagellak minder lang zitten.  

Topcoat

Dit heb je ook wel bij de andere nagellakjes zien liggen namelijk topcoat. Dit is een belangrijke stap die ervoor zorgt dat je nagellak is beschermd tegen beschadigingen. En het mooie is je krijgt door de topcoat een glanslaagje.

Koud water

Wanneer alle lagen echt goed opgedroogd zijn kan je ze even onder een koude kraan doen. Door het koude water hardt de nagellak echt goed uit en blijft het langer zitten.  

Er zijn dus behoorlijk wat tips om ervoor te zorgen dat je nagellak langer blijft zitten, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je nagellak er toch sneller afgaat.  

Sharing is caring