Tradities in de herfst

Het is weer herfst en dat betekent dat het kouder wordt en je echt even moet wennen dat de zomer voorbij is. Wat kan je nou allemaal doen tijdens de herfst? Met deze ideeën hoef je je zeker niet te vervelen!

Boswandeling 

Het is misschien wel wat kouder, maar dat kan je er niet van weerhouden om even lekker een wandeling te maken door het bos. Alles is mooi aan het bos en het heeft een heerlijke sfeer. Je kan tijdens de wandeling bladeren verzamelen of andere dingen om daar dan thuis een mooi werkje mee te kunnen maken. 

Pompoen 

Wie kent het niet de pompoen. Je hebt vast wel eens een pompoen gekocht en er een gezicht uit gesneden voor Halloween. Je kan er de meest gekke gezichtjes in maken. Als je dat tijdens Halloween doet zelfs een lampje in zetten om het nog wat enger te maken.  

Er worden ook zoveel recepten gemaakt met pompoen tijdens de herfst. Zo kan je bijvoorbeeld een soep maken van pompoen of wel de bekende pumpkin spice latte. 

Herfstsfeer in je huis 

Wanneer je een heerlijke boswandeling hebt gemaakt kan je bijvoorbeeld met bladeren en andere dingen een krans maken voor aan je deur. Het is misschien nog geen kerst, maar je kan je huis wel al lekker knus maken. 

Appels plukken 

Je hebt van die boomgaarden waar je zelf appels kan plukken. Die kan je lekker mee naar huis nemen en er bijvoorbeeld een lekkere appeltaart, verse appelmoes, appelflappen en zelfs chips maken, maar dan de gezonde appelchips natuurlijk.  

Sharing is caring