Military diet

Wil je eigenlijk toch even een paar kilo afvallen in een korte tijd? Dan kan je het military dieet een keer proberen. De naam komt van militaire diëtisten die deze methode gebruiken om militairen snel in shape te krijgen. Je kan namelijk in een week ongeveer 5 kilo afvallen. Ideaal dus als je nog even een paar kilo kwijt wil. 

Wat is het military dieet? 

Dit dieet bestaat uit specifieke voedingsmiddelen die je de hele dag door eet. Zo’n dieet kan je volgen voor 3 dagen, maar ook voor een week. Dit dieet is erop gericht dat je een kleine inname van calorieën op een dag hebt. Het feit dat je minder calorieën eet op een dag zorgt er natuurlijk voor dat je afvalt. Iedereen reageert hier anders op, bij de een zie je sneller resultaat dan bij de ander.  

Hoelang duurt het dieet? 

Het dieet duurt in totaal 7 dagen, het enige wat je nodig hebt is een beetje wilskracht en een beetje eten. Het dieet bestaat uit een vast voedingsschema van 3 dagen lang. Daarna heb je nog 4 dagen en dan eet wat je voorkeur heeft. Wel is het belangrijk dat je rond de 1000 calorieën blijft zitten tijdens die 4 dagen.  

Hoe ziet zo’n dag eruit? 

Ben je nieuwsgierig wat je op zo’n dag kan eten? Kijk snel verder. Dit is hoe een voorbeeld dag eruitziet. 

Ontbijt

Zwarte koffie of thee 

Halve grapefruit 

Een boterham (geroosterd) 

2 el pindakaas 

Lunch

Half blikje tonijn (gebaseerd op water) 
Een boterham 

Zwarte koffie of thee 

Diner

3 stukjes mager vlees 

3 opscheplepels tuinbonen 

Een halve banaan 

Een appel 

Bolletje roomijs 

Het dieet blijft een crash dieet. Je eet 3 dagen heel weinig maar kan het na 4 dagen wel weer herhalen. Het is dus een goede methode om snel af te vallen maar op de lange termijn is het lastig vol te houden. Omdat je tijdens dit dieet minder vitaminen en mineralen binnen krijgt. Daarnaast wordt i.v.m. met de lage calorie innamen afgeraden om te sporten.   

Sharing is caring