Waarom is het hebben van vrienden belangrijk?

Het hebben van vrienden is leuk. Leuke dingen samen doen, iemand hebben die je kan vertrouwen en gewoon fijn kunnen lachen met deze persoon. De ene heeft een hele vriendengroep en de ander heeft een selecte vriendengroep. Maar wist je al dat het hebben van vrienden goed is voor je gezondheid? 

Gezonder leven 

Het klinkt misschien een beetje raar maar mensen die goede vrienden hebben of meer vrienden hebben, leven gezonder dan mensen die dit niet hebben. Er is een onderzoek gedaan bij mensen door middel van een vragenlijst. De vragen die ze moesten invullen ging over hun gemoedstoestand, het aantal sociale contacten ze hadden en wat de band was met bepaalde mensen. Hieruit is gebleken dat de mensen met een bruisend sociaal leven een gezonder leven hebben. Zij hebben vaak een actiever leven en aan hun hartslag te zien ook een stuk minder stress. 

Meer plezier 

Het hebben van vrienden kan zorgen voor gekke situaties en enorme lachbuien. Je kan bij een vriend ook vertellen over je dag en hier samen om lachen.  

Gewicht 

Wanneer je emotioneel bent, deel je dit vaak met een familielid, een goede vriend of vriendin van je. Als je deze mensen niet echt om je heen hebt, ga je troost zoeken in andere dingen. Mensen zijn emotionele eters dus zoeken snel troost in eten. 

Bevorderen van je persoonlijke groei 

Goede vrienden weten wat jij allemaal meemaakt en zijn er ook bij wanneer jij ontwikkelingen maakt in je leven. Wanneer je het even niet meer weet over keuzes die je moet maken, ga je naar een vriend of vriendin. Zij kennen jou en helpen jou met goed advies. 

Brein 

Het hebben van vrienden zorgt er niet alleen voor dat je geliefd wordt en je dingen kan delen, maar het is ook nog is goed voor je hersenen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die niet echt vrienden hebben gehad in hun leven een stuk sneller dement worden.  

Sharing is caring